Jelenie karé na červenom víne a zelenine fotorecept
Foto: vianni
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5-7 guľôčok |
|
0,5 l |
|
300 g domáca |
|
2-3 PL |
|
2-3 vetvičky |
|
podľa chuti |
|
9 strúčikov |
|
2-3 PL |
|
z 1 citróna |
|
2 hrste |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Prešpikoval som jelenie karé s cesnakom a slaninou, pridal som korenie a soľ a zalial pol litrom červeného vína. Premiešal a nechal v chladničke asi 24 h.
-
2
Vybral som mäso z pácu, osušil, na masti osmahol, aby sa zatiahlo a odložil na chvíľu. Precedil som pác a tiež osmažil tú zeleninu, trocha soli a potom mäso späť. Zalial som vínom. Dusil som to na miernom ohni, trochu to ešte treba podlievať vývarom. Ja som mal len z kocky bujón (škoda) .
-
3
Dusíme a dusíme asi 2 h.
-
4
Vybral som mäso, rozmixoval ponorným mixérom zeleninu, v ktorej sa to dusilo, pridal hríbiky namočené v mlieku, povaril, potom brusnicový lekvár 2 lyžice a na koniec postrúhanú citrónovú kôru, možno aj trochu citrónu vytlačiť. Prevariť mäso späť a hotovo. Mäso sa pekne krája, ostrým nožom. Nakrájané mäso môžete dať späť do omáčky. Vždy sa to scvrkne, nepočítajte s tým že nakrmite z kila mäsa desať hladných krkov😁
-
5
Najlepší by bol karlovarský knedlík ale nemal som petrželovú vňať tak som urobil k tomu šťouchané bataty s osmaženou cibulkou a paprikou.
-
6
Môže byť? U mně dobrý 🤩😁🤩 🤩
Houby netreba namacet, je lepe je pridat rovnou a osmazit se zelenoinou.
tomu ver 🤩
je tam, zabudol som napísať 🤩