Jelenie karé
Jelenie karé

Jelenie karé na červenom víne a zelenine fotorecept

vianni - fotkavianni, 22. februára 2023
Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept)
Foto: vianni

Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

7
porcií
50 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
3 ks
1 ks
kúsok
podľa chuti
podľa chuti
5-7 guľôčok
0,5 l
300 g domáca
2-3 PL
2-3 vetvičky
podľa chuti
9 strúčikov
2-3 PL
z 1 citróna
2 hrste
200 ml




Postup

  1. 1

    Prešpikoval som jelenie karé s cesnakom a slaninou, pridal som korenie a soľ a zalial pol litrom červeného vína. Premiešal a nechal v chladničke asi 24 h.

    Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vybral som mäso z pácu, osušil, na masti osmahol, aby sa zatiahlo a odložil na chvíľu. Precedil som pác a tiež osmažil tú zeleninu, trocha soli a potom mäso späť. Zalial som vínom. Dusil som to na miernom ohni, trochu to ešte treba podlievať vývarom. Ja som mal len z kocky bujón (škoda) .

    Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dusíme a dusíme asi 2 h.

    Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vybral som mäso, rozmixoval ponorným mixérom zeleninu, v ktorej sa to dusilo, pridal hríbiky namočené v mlieku, povaril, potom brusnicový lekvár 2 lyžice a na koniec postrúhanú citrónovú kôru, možno aj trochu citrónu vytlačiť. Prevariť mäso späť a hotovo. Mäso sa pekne krája, ostrým nožom. Nakrájané mäso môžete dať späť do omáčky. Vždy sa to scvrkne, nepočítajte s tým že nakrmite z kila mäsa desať hladných krkov😁

    Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Najlepší by bol karlovarský knedlík ale nemal som petrželovú vňať tak som urobil k tomu šťouchané bataty s osmaženou cibulkou a paprikou.

    Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môže byť? U mně dobrý 🤩😁🤩 🤩

    Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dormella
A urcite bych to maso svazala do valecku, lepe se pak kraji.
Houby netreba namacet, je lepe je pridat rovnou a osmazit se zelenoinou.
kimlo
Výborný recept, jelenie karé síce nemám ale mám známych poľovníkov, hádam čosi pustia… 😋




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia