Grilovaný hermelín s figami
Foto: siuuu
Jednoduché, chutné a rýchle jedlo. Možno ste si všimli, že mám veľmi rada kombináciu slano-sladkej chute. Najčastejšie kombinujem s ovocím mäso, tentoraz som Zobraziť celý popisJednoduché, chutné a rýchle jedlo. Možno ste si všimli, že mám veľmi rada kombináciu slano-sladkej chute. Najčastejšie kombinujem s ovocím mäso, tentoraz som zvolila syr - namiesto pomerne tradičnej brusnicovej omáčky som k syru zvolila čerstvé figy, ktoré som prehriala v červenom víne, ktoré som trocha chuťovo doladila citrusmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
4-5 ks čerstvé |
|
1,5-2 dl |
|
podľa chuti (alebo med) |
|
1 ČL |
|
1/2 pomaranča |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Najskôr som si pripravila redukciu z červeného vína. Víno som dala do malého hrnca, pridala som hnedý cukor a nechala som ho na miernom ohni zredukovať. Keď sa už väčšia časť tekutiny odparila pridala som šťavu z citróna a pomaranča, soľ, korenie. Pár minút som nechala zredukovať - zmes už nebola úplne tekutá, mala takú polo hustú konzistenciu. Vtedy som do vína vložila umyté a pokrájané figy (na polovice, štvrtiny). Figy som nechala vo víne cca 30 - 40 sekúnd, za tento čas som ich otáčala, aby sa prehriali zo všetkých strán.
- 2
Medzitým som na rozpálenej grilovacej panvici (nasucho) grilovala Hermelín. Keď bol syr z oboch strán opečený, preložila som ho na tanier, pridala som figy a už sme si iba pochutnávali. Podávala som s nasucho opečenými plátkami bagety, ozdobené čerstvým tymiánom.
Tiež grilovaný hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďalší dôkaz, že v kuchyni netreba stráviť príliš veľa času a námahy, aby človek pripravil radosť sebe aj iným naozaj dobrým, kvalitným a atraktívne podaným jedlom. Vďaka za inšpiráciu.