Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s figami

siuuu - fotkasiuuu, 17. júna 2022
Grilovaný hermelín s figami
Foto: siuuu

Jednoduché, chutné a rýchle jedlo. Možno ste si všimli, že mám veľmi rada kombináciu slano-sladkej chute. Najčastejšie kombinujem s ovocím mäso, tentoraz som Zobraziť celý popisJednoduché, chutné a rýchle jedlo. Možno ste si všimli, že mám veľmi rada kombináciu slano-sladkej chute. Najčastejšie kombinujem s ovocím mäso, tentoraz som zvolila syr - namiesto pomerne tradičnej brusnicovej omáčky som k syru zvolila čerstvé figy, ktoré som prehriala v červenom víne, ktoré som trocha chuťovo doladila citrusmi.

2
porcie
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4-5 ks čerstvé
1,5-2 dl
podľa chuti (alebo med)
1 ČL
1/2 pomaranča
podľa chuti
štipka
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Najskôr som si pripravila redukciu z červeného vína. Víno som dala do malého hrnca, pridala som hnedý cukor a nechala som ho na miernom ohni zredukovať. Keď sa už väčšia časť tekutiny odparila pridala som šťavu z citróna a pomaranča, soľ, korenie. Pár minút som nechala zredukovať - zmes už nebola úplne tekutá, mala takú polo hustú konzistenciu. Vtedy som do vína vložila umyté a pokrájané figy (na polovice, štvrtiny). Figy som nechala vo víne cca 30 - 40 sekúnd, za tento čas som ich otáčala, aby sa prehriali zo všetkých strán.

  2. 2

    Medzitým som na rozpálenej grilovacej panvici (nasucho) grilovala Hermelín. Keď bol syr z oboch strán opečený, preložila som ho na tanier, pridala som figy a už sme si iba pochutnávali. Podávala som s nasucho opečenými plátkami bagety, ozdobené čerstvým tymiánom.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to luxusne. Kombinácia chutí známa a veľmi obľúbená - skvelé letné jedlo.
Ďalší dôkaz, že v kuchyni netreba stráviť príliš veľa času a námahy, aby človek pripravil radosť sebe aj iným naozaj dobrým, kvalitným a atraktívne podaným jedlom. Vďaka za inšpiráciu.
2x haji a siuuu
haji
Svěží receptík, skvělé chutě i foto! Aj mě vždy potěšíš, děkuji!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia