Dusená červená kapusta s jablkami
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 7. decembra 2023
mesačník Varecha, 7. decembra 2023

Foto: Shutterstock
Vynikajúca príloha k nedeľnému pečenému mäsku.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlavičku červenej kapusty rozštvrtíme a hlúbik vykrojíme. Kapustu nakrájame na jemné rezančeky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom dosklovita opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
- 2
Vložíme nakrájanú kapustu, prisypeme drvenú rascu, krátko restujeme, podlejeme červeným vínom, vodou, ochutíme soľou, necháme povariť, potom prikryjeme pokrievkou a dusíme ešte asi 15 minút.
- 3
Nakoniec primiešame jablká, ktoré sme zbavili jadrovníkov a nakrájali na tenké plátky. Dusíme domäkka. Potom kapustu poprášime polohrubou múkou, premiešame, chvíľu podusíme a nakoniec ochutíme cukrom a citrónovou šťavou.
Tiež dusená kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu