Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob fotorecept
Foto: olinecka
Výborný obed alebo večera.
5-6
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600-700 g (alebo karé |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1, 5 dl |
|
1 menšia konzerva (alebo mrazený) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo horúca voda) |
|
|
|
nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny. Mäso umyjeme a osušíme.
-
2
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pokrájané mäso, trocha soli a restujeme, aby sa mäso zatiahlo zo všetkých strán. Zasypeme múkou, pridáme pretlak, podlejeme vínom, pridáme korenie, chilli. Dusíme pod pokrievkou za občasného miešania. Podľa potreby pokiaľ mäso nezmäkne podlejeme vývarom alebo horúcou vodou.
-
3
Nakoniec vmiešame hrášok, ešte dochutíme soľou, korením podľa seba. Krátko necháme prejsť varom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu