Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 17. novembra 2024
Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný obed alebo večera.

5-6
porcií
25 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600-700 g (alebo karé
1 ks
1 PL
2 PL
1, 5 dl
1 menšia konzerva (alebo mrazený)
 (alebo horúca voda)
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny. Mäso umyjeme a osušíme.

    Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pokrájané mäso, trocha soli a restujeme, aby sa mäso zatiahlo zo všetkých strán. Zasypeme múkou, pridáme pretlak, podlejeme vínom, pridáme korenie, chilli. Dusíme pod pokrievkou za občasného miešania. Podľa potreby pokiaľ mäso nezmäkne podlejeme vývarom alebo horúcou vodou.

    Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec vmiešame hrášok, ešte dochutíme soľou, korením podľa seba. Krátko necháme prejsť varom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť.

    Bravčové mäso so syrom na mexický spôsob (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia