Daniel na burgundský spôsob
mesačník Varecha, 10. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Dusená divina na zelenine a červenom víne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
400 ml |
|
20 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
8 guľôčok |
|
8 guľôčok |
|
6 ks |
|
5 vetvičiek |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
8 guľôčok nového korenia, 8 guľôčok borievky, 6 lístkov bobkového listu a vetvičky rozmarínu dáme do hrnca s 1 litrom vody, 15 minút povaríme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na plátky, vložíme do misky a zalejeme vychladeným vývarom. Cez noc necháme marinovať.
- 2
Očistenú zeleninu nakrájame na hranolčeky, cibuľu nakrájame nadrobno. Namarinované mäso sprudka opečieme na oleji z každej strany asi 3 minúty, vyberieme a odložíme nabok. Potom restujeme polovicu zeleniny, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom. Vrátime späť a prikryté mäso varíme asi 90 minút. V prípade potreby počas varenia dolejeme vodu.
- 3
Z múky a oleja pripravíme zápražku, odložíme nabok. Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa potreby prilejeme vodu, privedieme do varu a zahustíme zápražkou. Dôkladne premiešame a na miernom ohni varíme asi 10 minút.
- 4
Slaninu nakrájame na kocky, restujeme na masle, po dvoch minútach vysypeme zvyšok zeleniny a spoločne restujeme asi 5 minút, pridáme do omáčky. Podávame so zemiakovou kašou.
Tiež divina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu