Daniel na burgundský spôsob

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. októbra 2022
Daniel na burgundský spôsob
Foto: Kulinární studio MAFRA

Dusená divina na zelenine a červenom víne.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
100 g
100 g
100 g
400 ml
20 g
100 g
2 ks
1 PL
8 guľôčok
8 guľôčok
6 ks
5 vetvičiek




Postup

  1. 1

    8 guľôčok nového korenia, 8 guľôčok borievky, 6 lístkov bobkového listu a vetvičky rozmarínu dáme do hrnca s 1 litrom vody, 15 minút povaríme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na plátky, vložíme do misky a zalejeme vychladeným vývarom. Cez noc necháme marinovať.

  2. 2

    Očistenú zeleninu nakrájame na hranolčeky, cibuľu nakrájame nadrobno. Namarinované mäso sprudka opečieme na oleji z každej strany asi 3 minúty, vyberieme a odložíme nabok. Potom restujeme polovicu zeleniny, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom. Vrátime späť a prikryté mäso varíme asi 90 minút. V prípade potreby počas varenia dolejeme vodu.

  3. 3

    Z múky a oleja pripravíme zápražku, odložíme nabok. Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa potreby prilejeme vodu, privedieme do varu a zahustíme zápražkou. Dôkladne premiešame a na miernom ohni varíme asi 10 minút.

  4. 4

    Slaninu nakrájame na kocky, restujeme na masle, po dvoch minútach vysypeme zvyšok zeleniny a spoločne restujeme asi 5 minút, pridáme do omáčky. Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia