Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie plátky na koreňovej zelenine

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. marca 2025
Hovädzie plátky na koreňovej zelenine
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g (plátky)
 (na obalenie)
5 PL
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL
400 ml
500 ml
3 PL
80 g




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na kolieska a cibuľu najemno.

  2. 2

    Plátky mäsa prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme, osolíme, okoreníme. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme.

  3. 3

    Vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu a spoločne opekáme 5 minút. Primiešame pretlak, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme opečené plátky mäsa. Necháme 3 minúty povariť. Potom prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 50 minút, kým bude mäso mäkké.

  4. 4

    Počas pečenia mäso podlievame vývarom. Po upečení dáme mäso nabok a vypečenú šťavu zahustíme škrobom. Osolíme, okoreníme a zjemníme maslom. Mäso so šťavou podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu

chemik
Vína je v receptu dost, takže vzpomínka na bourguignon je případná.