Hovädzie plátky na koreňovej zelenine
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. marca 2025
mesačník Varecha, 23. marca 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na kolieska a cibuľu najemno.
- 2
Plátky mäsa prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme, osolíme, okoreníme. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme.
- 3
Vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu a spoločne opekáme 5 minút. Primiešame pretlak, premiešame, zalejeme červeným vínom a vložíme opečené plátky mäsa. Necháme 3 minúty povariť. Potom prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 50 minút, kým bude mäso mäkké.
- 4
Počas pečenia mäso podlievame vývarom. Po upečení dáme mäso nabok a vypečenú šťavu zahustíme škrobom. Osolíme, okoreníme a zjemníme maslom. Mäso so šťavou podávame s uvarenou ryžou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu