Divina špikovaná koreňovou zeleninou fotorecept
mesačník Varecha, včera 08:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g (alebo z diviaka) |
|
2 ks (oranžová a žltá) |
|
1/4 ks (malý) |
|
|
|
5 ks (nahrubo drvené) |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
Príloha: | |
400 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
2 PL |
|
400 g chladené |
|
Postup
-
1
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly. Mäso rozkrojíme a pomocou špikovacej ihly našpikujeme hranolčekmi zeleniny. Mäso osolíme, posypeme nahrubo drveným korením a podrvenou borievkou. Potom povrch potrieme horčicou a olejom a necháme odstáť 20 minút pri izbovej teplote.
-
2
Pripravíme si kapustu na prílohu. Na masti necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kapustu a krátko orestujeme. Dochutíme cukrom, octom a soľou a pod pokrievkou dusíme domäkka. Nakoniec do kapusty vmiešame brusnice.
- 3
Odstáte mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, až sa vytvorí kôrka. Potom ho preložíme na plech, vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mäso 15 minút odpočívať v teple, môžeme ho zabaliť do alobalu.
- 4
Medzitým do výpeku vmiešame podrvený cesnak a pretlak a všetko krátko orestujeme. Prilejeme červené víno a necháme zredukovať tekutinu. Pridáme vývar a brusnicový džem a prevaríme. Na záver omáčku prepasírujeme.
- 5
Mäso nakrájame na plátky a podávame ho s kapustou, na masti opečenými zemiakovými šúľancami a omáčkou.
Tiež divina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu