Tyčinky z lístkového cesta
Tieto chrumkavé tyčinky z lístkového cesta s LUNTER Mexickou Tofu nátierkou sú rýchly a jednoduchý snack, ideálny na pohostenie alebo ľahké zahryznutie. Hotové Zobraziť celý popisTieto chrumkavé tyčinky z lístkového cesta s LUNTER Mexickou Tofu nátierkou sú rýchly a jednoduchý snack, ideálny na pohostenie alebo ľahké zahryznutie. Hotové za pár minút a potešia každého milovníka slaných pochúťok.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 plát (rozmrazený ak bol zamrazený) |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
2 PL (alebo strúhaný parmezán) |
|
(alebo 1 vajce) |
|
Na posypanie: | |
1 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejme na 190 °C a plech vyložíme papierom na pečenie.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche. Nátierku rovnomerne rozotrieme na jednu polovicu cesta. Posypeme tymianom. Druhú polovicu cesta preložíme cez plnku a jemne pritlačíme.
- 3
Cesto nakrájame na 1 cm široké pásiky. Každý pásik jemne zatočíme.
- 4
Každú tyčinku potrieme rastlinným mliekom zmiešaným s lahôdkovým droždím (alebo rozšľahaným vajíčkom s nastrúhaným parmezánom) a posypeme sezamovými semienkami.
- 5
Tyčinky poukladáme na plech a pečieme 15–20 minút.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu