Strakatá marhuľová bublanina fotorecept
Rýchly nenáročný koláč vynikajúcej chuti, vylepšený tvarohom, upečený podľa receptu z hrnčeka.
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto kakaové: | |
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL prášok |
|
1/3 KL |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnčeka |
|
Tvarohová zmes: | |
250 g |
|
3-4 PL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V miske najprv vymiešam suché suroviny. Potom k nim pridám tekuté a následne vymiešam mixérom všetky suroviny spolu na jednoliate kakaové cesto.
- 2
Hotové cesto vylejem na hlboký vymastený a posypaný plech rozmerov 20x35 cm.
- 3
Na cesto malou lyžičkou pravidelne naukladám kôpky ochutenej tvarohovej zmesi, ktorú pripravím vymiešaním uvedených surovín.
- 4
Navrch rozložím nakrájané čerstvé marhule podľa vlastného uváženia.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30 minút do suchej špajle.
- 6
Vychladnutý koláč poprášim cukrom a nakrájam.
- 2
Diskusia k receptu