Kačacia paštéta
Kačacia paštéta

Kačacia paštéta

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 14. júla 2022
Kačacia paštéta
Foto: pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

350 g
200 g
300 ml
1 l (kurací, kačací)




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme dozlatista na oleji. Keď je hotová, pridáme nakrájané kačacie prsia, chvíľku spolu s cibuľkou restujeme a zalejeme vínom.

  2. 2

    Keď sa víno odparí, podlievame postupne troškou vývaru podľa potreby a varíme.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme soľ a korenie, dochutíme. Necháme ešte chvíľku prevrieť a potom vymixujeme dohladka. Paštétu dáme do chladu zatuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia