Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
mesačník Varecha, 9. augusta 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
(na potretie) |
|
Šípková omáčka: | |
500 ml |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
Karamelizované orechy: | |
4 PL nasekané |
|
4 PL |
|
Príloha: | |
400 g |
|
1 stonka (čerstvý) |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso prekrojíme na štyri rovnaké časti a na rozpálenom oleji ho sprudka opečieme zo všetkých strán. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
- 2
Rúru vyhrejeme na 180 °C a mäso v nej pečieme 10 minút. Vyberieme a potrieme šípkovým džemom.
- 3
Na šípkovú omáčku v panvici zredukujeme červené víno, pridáme šípkový džem a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pár kvapkami javorového sirupu.
- 4
Karamelizované orechy: V hrnci skaramelizujeme kryštálový cukor, primiešame nasekané lieskovce. Vylejeme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Najemno nasekáme.
- 5
Baby zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, potom ich ošúpeme. Maslo zohrejeme, pridáme najemno nasekané lístky rozmarínu a zmesou polejeme zemiaky. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- 6
Mäso posypeme nasekanými karamelizovanými lieskovcami a podávame s baby zemiakmi s rozmarínom a so šípkovou omáčkou.
Tiež jelení chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu