Hovädzie na víne s brusnicami
Foto: foorick
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
160 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a okoreníme. Kým sa cibuľa restuje, zvlášť na panvici sprudka opečieme mäso a odložíme na teplé miesto. Keď je cibuľa svetlohnedá, pridáme pretlak a chvíľu pomiešame. Do hrnca pridáme mäso, nové korenie, podlejeme vínom. Necháme odpariť alkohol a prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame ideálne vývarom alebo vodou.
- 2
Približne pol hodiny pred dovarením k mäsu pridáme sušené brusnice. Z pretlaku a vína je omáčka mierne kyslá, záleží aké máte brusnice, ak nie sú dostatočne sladké, do omáčky pridáme škoricový cukor.
- 3
V studenej vode rozmiešame hladkú múku a pridáme do omáčky za občasného miešania necháme prevariť 10 minút. Máme hotovo.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľmi chutné.