Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzie na víne s brusnicami

foorick - bez fotkyfoorick, 11. júla 2022
Hovädzie na víne s brusnicami
Foto: foorick
4
porcie
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
150 ml
1 PL
2 PL
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a okoreníme. Kým sa cibuľa restuje, zvlášť na panvici sprudka opečieme mäso a odložíme na teplé miesto. Keď je cibuľa svetlohnedá, pridáme pretlak a chvíľu pomiešame. Do hrnca pridáme mäso, nové korenie, podlejeme vínom. Necháme odpariť alkohol a prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame ideálne vývarom alebo vodou.

  2. 2

    Približne pol hodiny pred dovarením k mäsu pridáme sušené brusnice. Z pretlaku a vína je omáčka mierne kyslá, záleží aké máte brusnice, ak nie sú dostatočne sladké, do omáčky pridáme škoricový cukor.

  3. 3

    V studenej vode rozmiešame hladkú múku a pridáme do omáčky za občasného miešania necháme prevariť 10 minút. Máme hotovo.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha