Víno biele

víno biele

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Víno biele ako ingrediencia v receptoch:

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Kačacia pečeň na pikantných marhuliach

    Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a od obchodníkov, čo pricestovali aj z ďalekých končín. Z toho všetkého sa zrodila prešporská hostina.

  • Marhuľové guľky s vínovou penou

    Marhuľové guľky s vínovou penou

    Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku, do ktorej dáme múku, vajcia a soľ. Cesto spracujeme do polotuha, rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a rozkrájame...

  • Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

    Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Quiche s morskými plodmi

    Quiche s morskými plodmi

    Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na 30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme na šalotke, cesnaku a...

  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

  • Cibuľový prívarok bez múky

    Cibuľový prívarok bez múky

    Zemiaky umyjeme, prepolíme, dáme na malý pekáč trochu vymastený, pečieme v rúre asi 50 minút pri 200 st. C. Mala som menšie zemiaky, preto sam dala pre istotu 3. Na konci som...

  • Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept)

    Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami (fotorecept)

    Dnešný obed kuracie žalúdky so zeleninou krájanou na paličky, vínom a smotanou na obľúbený spôsob grófa Eszterházyho

  • Cuketovo-hráškové rizoto

    Cuketovo-hráškové rizoto

    Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie....

  • Kotlovina

    Kotlovina

    Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje...

  • Sardinkový koláč

    Sardinkový koláč

    Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť aj vy doma a aspoň v mysli sa tam preneste.

  • Zubáč s avokádovým krémom
  • Makrelové špízy

    Makrelové špízy

    Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí, ktorí takéto jedlo nebudú vôbec čakať.

  • Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept)

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept)

    Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept)

    Bravčová pečienka na slanine a bielom víne (fotorecept)

    Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka.

  • Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku
  • Divina na divoko à la Bogar (fotorecept)

    Divina na divoko à la Bogar (fotorecept)

    Titulná foto nie je luxusná, ale nestihla som, keďže sa jedlo a balilo do roboty chlapom...

  • Hoki paprikáš (fotorecept)

    Hoki paprikáš (fotorecept)

    Dnešný sviatočný obed z ryby Hoki.

  • Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept)

    Pečená chobotnica so zemiakmi (fotorecept)

    Ja zbožnujem všeliake morske prišerky, moj muz moc nie, ale dnes som ho velmi prekvapila s tymto jedlom. :)



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist