Víno biele

víno biele

Máte radi vínko? Pozrite si aj našu druhú stránku Pivnička.sk, kde nájdete články o vínach, vinároch či tie najlepšie slovenské i svetové vína, ktoré si tam môžete priamo kúpiť v našej on-line vinotéke (e-shop).

Víno biele ako ingrediencia v receptoch:

  • Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych surovín, exotiky. U profesionála aj ako mix všetkého, čo...

  • Recept bez obrázku

    Cesnakový dresing trochu inak

    Cesnakový dressing trochu inak.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom

    Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti, nedeľný obed.

  • Recept bez obrázku

    Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom

    Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia) s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom. Recept je vhodný pre slávnostnejšie menu, ale vhodné aj na nedeľný, sviatočný obed....

  • Medovníkové rezy s vínovým krémom (fotorecept)

    Medovníkové rezy s vínovým krémom (fotorecept)

    V predvianočnom čase som vyskúšala v mojich zákuskoch nové krémy. Prvý bol z čiernej kávy, potom z cappuccina, ďalší bol z kakaa a dnes som vyskúšala vínový krém. Myslím, že všetky boli výborné a...

  • Vínové rožky (fotorecept)

    Vínové rožky (fotorecept)

    Čo k nim napísať. Krehké, jemné, fajnové a trvanlivé pečivo. Maslo a vajíčka sú stále drahé a tie v tomto recepte vôbec netreba. Jednoducho treba vyskúšať ;-)

  • Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku

    Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku

    Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k nedeľnému obedu, tu mám pre vás jeden typ.

  • Zapekaný guláš

    Zapekaný guláš

    Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús” – čiže pastierske mäso. Z mnohých variácií tohto polievkového pokrmu je táto najneobyčajnejšia – guláš pripravený v rúre.

  • Sójové guľky s hlivovou plnkou (fotorecept)

    Sójové guľky s hlivovou plnkou (fotorecept)

    Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju a pomelieme spolu s cibuľou a 1 strúčikom cesnaku. Pridáme vajce, soľ, korenie, strúhanku, namočený a vyžmýkaný...

  • Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky – ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny, vlákninu. Moderná gastronómia však kráča ešte ďalej a hrá sa s nimi s väčšou...

  • Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Filetu zo pstruha stiahneme z kože, nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený zemiak,...

  • Srnčie na smotane so žemľovou knedľou (fotorecept)

    Srnčie na smotane so žemľovou knedľou (fotorecept)

    Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju hlavne otec, ktorého to bolo obľúbene jedlo a od neho som sa ho naučila variť okrem iných aj ja. Omáčka...

  • Gratinované líčka zo zubáča s omáčkou zabaione
  • Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

    Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

    Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do hrnca... a potom na tanier. Chcel by som však pre rybacie chute získať aj tých, čo ich doteraz nemusia. Táto zdravá surovina si to...

  • Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou (fotorecept)

    Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou (fotorecept)

    Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni.

  • Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré...

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Jablká s penou a cider granitou

    Jablká s penou a cider granitou

    Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s pridaním všetkých surovín a varíme domäkka. Pred rozmixovaním vyberieme škoricu, badián a klinček, precedíme, prípadne ešte trocha zvaríme...

  • Cviklové rizoto

    Cviklové rizoto

    Jednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a že rizoto bude chutiť výrazne cviklovo, tak zemito, ale myslím, že tá typická chuť je dosť zjemnená. Recept...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist