Scampi Buzara alebo krevety Buzara

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 19. augusta 2023
Scampi Buzara alebo krevety Buzara
Foto: Shutterstock
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
3-4 ČL
150 ml
z 1 citróna
100 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Krevety umyjeme dôkladne pod studenou tečúcou vodou. Ostrým nožom narežeme prednú alebo zadnú časť, aby sa po uvarení ľahšie otvárali. Ak sú predvarené, sú už narezané a nemusíme ich umývať.

  2. 2

    Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a pridáme omáčku Trieste. Doma si ju pripravíme tak, že zmiešame nasekaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a trochu olivového oleja. Omáčku orestujeme, pridáme krevety.

  3. 3

    Podlejeme vínom a citrónovou šťavou. Pridáme vývar a všetko spolu dusíme, kým sa víno úplne neodparí.

  4. 4

    Pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Prikryté varíme na miernom ohni ďalších 10 až 15 minút. Podávame s cestovinou alebo s ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia