Scampi Buzara alebo krevety Buzara
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 19. augusta 2023
mesačník Varecha, 19. augusta 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krevety umyjeme dôkladne pod studenou tečúcou vodou. Ostrým nožom narežeme prednú alebo zadnú časť, aby sa po uvarení ľahšie otvárali. Ak sú predvarené, sú už narezané a nemusíme ich umývať.
- 2
Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a pridáme omáčku Trieste. Doma si ju pripravíme tak, že zmiešame nasekaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a trochu olivového oleja. Omáčku orestujeme, pridáme krevety.
- 3
Podlejeme vínom a citrónovou šťavou. Pridáme vývar a všetko spolu dusíme, kým sa víno úplne neodparí.
- 4
Pridáme paradajkový pretlak a mletú papriku. Prikryté varíme na miernom ohni ďalších 10 až 15 minút. Podávame s cestovinou alebo s ryžou.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu