Zelerový krém s restovanou červenou repou
šéfkuchár, 17. septembra 2023
Foto: Archív J. Dudu
Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Zelerový krém: | |
600 g očistený |
|
100 g |
|
2 g |
|
20 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
3 g |
|
|
|
Restovaná červená repa: | |
200 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
Na ozdobu: | |
10 ks |
|
(hráškové a cesnakové) |
|
Postup
-
1
Očistený zeler a cibuľu nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme olej, pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom, opečieme dozlatista a pridáme zeler a nasekanú citrónovú trávu.
- 2
Za stáleho miešania necháme mierne skaramelizovať, podlejeme bielym vínom a smotanou. Spolu povaríme do mäkka.
- 3
Ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém, ochutíme slaninovou soľou.
- 4
V panvičke zohrejeme čili olej, pridáme na rezance nastrúhanú červenú repu a opekáme, kým nezačne repa mierne strácať sýtu červenú farbu.
- 5
Odstavíme z ohňa a ochutíme levanduľovým sirupom. Dobre premiešame a cez formičku servírujeme na tanier.
- 6
Navrch červenej repy dáme na polovicu prekrojené prepeličie vajce, dekorujeme hráškovými a cesnakovými výhonkami a pred hosťom zalejeme pripraveným zelerovým krémom.
Tiež zelerová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu