Jablkový závin
Jablkový závin

Závin allà pasta matta fotorecept

tiamostef - fotkatiamostef, dnes 18:06
Závin allà pasta matta (fotorecept)
Foto: tiamostef

Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky. Je z Zobraziť celý popisPasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky. Je z múky, vody a extra panenského olivového oleja a chuťou a konzistenciou pripomína cesto brisée, ale je bez masla a s nízkym obsahom tuku, preto je oveľa ľahšie a možno ho použiť ihneď bez odležania v chladničke. V Taliansku, AltoAdige/Südtirol/Bolzano a okolie robia závin/štrúdľu aj z lineckého cesta. Ja robievam z polovičnej dávky a plnku od oka.

8-10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
35 ml (EVO, extra vergine di oliva)
100 ml vlažná
1 PL
štipka
Plnka:
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Do misky daj preosiatu múku, sol, urob jamku pridaj olej, víno, a pomaly pridavaj vlaznú vodu. Cesto zakryjem foliou a zatial pripravím plnku.

    Závin allà pasta matta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky osupem jablká, ak su stavnaté vyzmykam, pridám namočene hrozienka, cukor, nakrájané orechy, struhanku a trochu mletych klinčekov, zamiesam.

    Závin allà pasta matta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvalkaj na tensie, napln jablkovou zmesou a zavin.

    Závin allà pasta matta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Daj na plech, potri trochou rozpusteného masla, popichaj vidličkou, peč na 180 °C priblizne 40 minut.

    Závin allà pasta matta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia