Bryndzové mafiny s chia semienkami
foodblog Medové motúzy, 20. júla 2023
Foto: Jana Štrbková
Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové mafiny môžeme podávať s nátierkami, veľmi rada mám škvarkovú, Zobraziť celý popisTento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové mafiny môžeme podávať s nátierkami, veľmi rada mám škvarkovú, tvarohovú s pažítkou či so sviežim syrom typu žervé.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešame múku, masť, sódu bikarbónu, bryndzu, biele víno, studenú vodu, chia semienka a ručne alebo pomocou nadstavca na kysnuté cesto vymiesime hladké cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na 20 častí a tvarujeme do guľôčok. Každú guľôčku cesta vložíme do jedného košíčka a vložíme do plechu na mafiny. Vrch každej guľôčky ozdobíme vlašským orechom.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu