Bryndzové mafiny
Bryndzové mafiny

Bryndzové mafiny s chia semienkami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 20. júla 2023
Bryndzové mafiny s chia semienkami
Foto: Jana Štrbková

Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové mafiny môžeme podávať s nátierkami, veľmi rada mám škvarkovú, Zobraziť celý popisTento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové mafiny môžeme podávať s nátierkami, veľmi rada mám škvarkovú, tvarohovú s pažítkou či so sviežim syrom typu žervé.

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
100 g
250 g ovčia
1 ČL
400 ml
100 ml studená
2 PL
Navrch:
100 g




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise zmiešame múku, masť, sódu bikarbónu, bryndzu, biele víno, studenú vodu, chia semienka a ručne alebo pomocou nadstavca na kysnuté cesto vymiesime hladké cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 20 častí a tvarujeme do guľôčok. Každú guľôčku cesta vložíme do jedného košíčka a vložíme do plechu na mafiny. Vrch každej guľôčky ozdobíme vlašským orechom.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia