Zapečené figy
Zapečené figy

Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone

Igor Čehy
šéfkuchár, 29. augusta 2024
Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Foto: Škola varenia pre gurmánov

Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

12 ks čerstvé
3 ks
50 g
70 ml
110 g (alebo hustá kyslá smotana)
1/2 ČL (na posypanie)
1 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Vaječné žĺtky, kryštálový cukor a víno bez prestávky šľaháme nad parou kým vznikne hustý a svetlý krém.

  2. 2

    Na štyri ohňovzdorné taniere rozdelíme créme fraîche, do stredu postavíme po tri opláchnuté a osušené figy, ktoré sme asi do polovice nakrojili do kríža.

  3. 3

    Prudko zapečieme v otvorenej rúre pod špirálou na plný výkon, než sa sfarbia.

  4. 4

    Pred podávaním na každú figu lyžicou nanesieme vyšľahaný krém, posypeme cukrom a zrnkami z vanilkového struku. Ozdobíme tymianom a ružovým korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia