Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
			   Igor Čehy
šéfkuchár, 29. augusta 2024
		   
		   šéfkuchár, 29. augusta 2024

Foto: Škola varenia pre gurmánov
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 12 ks čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 70 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 110 g (alebo hustá kyslá smotana) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL (na posypanie) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vaječné žĺtky, kryštálový cukor a víno bez prestávky šľaháme nad parou kým vznikne hustý a svetlý krém.
- 2
 Na štyri ohňovzdorné taniere rozdelíme créme fraîche, do stredu postavíme po tri opláchnuté a osušené figy, ktoré sme asi do polovice nakrojili do kríža.
- 3
 Prudko zapečieme v otvorenej rúre pod špirálou na plný výkon, než sa sfarbia.
- 4
 Pred podávaním na každú figu lyžicou nanesieme vyšľahaný krém, posypeme cukrom a zrnkami z vanilkového struku. Ozdobíme tymianom a ružovým korením.
Tiež figy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu