Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Igor Čehy
šéfkuchár, 29. augusta 2024
šéfkuchár, 29. augusta 2024
Foto: Škola varenia pre gurmánov
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
12 ks čerstvé |
|
3 ks |
|
50 g |
|
70 ml |
|
110 g (alebo hustá kyslá smotana) |
|
1/2 ČL (na posypanie) |
|
1 ks |
|
čerstvý |
|
|
Postup
-
1
Vaječné žĺtky, kryštálový cukor a víno bez prestávky šľaháme nad parou kým vznikne hustý a svetlý krém.
- 2
Na štyri ohňovzdorné taniere rozdelíme créme fraîche, do stredu postavíme po tri opláchnuté a osušené figy, ktoré sme asi do polovice nakrojili do kríža.
- 3
Prudko zapečieme v otvorenej rúre pod špirálou na plný výkon, než sa sfarbia.
- 4
Pred podávaním na každú figu lyžicou nanesieme vyšľahaný krém, posypeme cukrom a zrnkami z vanilkového struku. Ozdobíme tymianom a ružovým korením.
Tiež figy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu