Grilovaná hliva s tarhoňou
Daniel Tilinger
šéfkuchár, 9. mája 2024
šéfkuchár, 9. mája 2024
Foto: Archív Daniela Tilingera
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hlivu nakrájame na tenké prúžky, zbavíme tvrdých častí a odložíme nabok. Z orezov a zo zvyšnej hlivy pripravíme omáčku. Do rozohriatej panvice pridáme olej. Zvyšky hlivy sprudka orestujeme, pridáme nakrájaný cesnak a nasekaný rozmarín. Zalejeme bielym vínom a balzamikovým octom. Víno a ocot necháme odpariť, pridáme vodu a varíme 30 minút. Pridáme smotanu a mlieko, ktoré varom zredukujeme, trvá to asi 20-30 minút. Omáčku rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.
- 2
Medzitým uvaríme tarhoňu. Nakrájanú hlivu ugrilujeme alebo orestujeme na panvici. Uvarenú tarhoňu zmiešame s nakrájanou pažítkou a servírujeme s orestovanou hlivou a napenenou omáčkou.
Tiež hliva:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu