Grilovaná hliva
Grilovaná hliva

Grilovaná hliva s tarhoňou

Daniel Tilinger
šéfkuchár, 9. mája 2024
Grilovaná hliva s tarhoňou
Foto: Archív Daniela Tilingera
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
16 g
160 ml
80 g
1 strúčik
550 ml
350 ml (33 %)
300 g




Postup

  1. 1

    Hlivu nakrájame na tenké prúžky, zbavíme tvrdých častí a odložíme nabok. Z orezov a zo zvyšnej hlivy pripravíme omáčku. Do rozohriatej panvice pridáme olej. Zvyšky hlivy sprudka orestujeme, pridáme nakrájaný cesnak a nasekaný rozmarín. Zalejeme bielym vínom a balzamikovým octom. Víno a ocot necháme odpariť, pridáme vodu a varíme 30 minút. Pridáme smotanu a mlieko, ktoré varom zredukujeme, trvá to asi 20­-30 minút. Omáčku rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko.

  2. 2

    Medzitým uvaríme tarhoňu. Nakrájanú hlivu ugrilujeme alebo orestujeme na panvici. Uvarenú tarhoňu zmiešame s nakrájanou pažítkou a servírujeme s orestovanou hlivou a napenenou omáčkou.

Diskusia k receptu