Tuniakový steak
Tuniakový steak

Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou

ferno - fotkaferno, 4. júla 2023
Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou
Foto: ferno
2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na grilovacej panvici z každej strany 2-3 minúty. Steak nesmie vyschnúť. Steaky odložíme na tanier, na každý steak dáme plátok masla, prikryjeme a necháme dôjsť.

  2. 2

    Zemiaky poprepichujeme vidličkou a dáme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty z každej strany. Potom ich pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a opečieme na masle na panvici.

  3. 3

    Na grilovacej panvici opečieme nakrájané šampiňóny a cuketu. Neskôr ich podlejeme trochou vína a chvíľu podusíme. Odstavíme, pridáme trochu masla a premiešame.

Diskusia k receptu

bugout
Na akom silnom výkone ho robíš? Lebo 2-3 minúty z každej strany bude ako podrážka.... Toto je 1,5 minúty z každej a už začína byť prepečený moc. Záleží samozrejme aj od hrúbky...


ferno
bol hruby cez 2 cm.a robil som ho skor 2 minuty.v strede ma byt este polomakky.pre mna bol akurat.o trisucku viac prepeceny ako mas na fotke.
bugout
@ferno Dík za info. Doma zbožňujeme steak z tuniaka a robím ho zo stopkami a aj tak mi niekedy mierne utečie... Fakt je, že nemám grilovaciu panvicu. Tým, že na nej nieje plný kontakt mäsa s plochou panvice to možno potrebuje trochu viac času. A môj drobný tip. Nesol ani nekoreň. Keď bude steak von z panvice vypni zdroj hoď na panvicu maslo zasyp čerstvým kôprom, mletým korením a soľou... Len kým sa maslo rozpustí a nalej na steak.