Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou
Foto: ferno
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na grilovacej panvici z každej strany 2-3 minúty. Steak nesmie vyschnúť. Steaky odložíme na tanier, na každý steak dáme plátok masla, prikryjeme a necháme dôjsť.
- 2
Zemiaky poprepichujeme vidličkou a dáme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty z každej strany. Potom ich pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a opečieme na masle na panvici.
- 3
Na grilovacej panvici opečieme nakrájané šampiňóny a cuketu. Neskôr ich podlejeme trochou vína a chvíľu podusíme. Odstavíme, pridáme trochu masla a premiešame.
Tiež steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu