Talianske krémové rizoto s červenou repou
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 13:00
foodblog Medové motúzy, včera 13:00
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Červenú repu očistíme a nakrájame nadrobno.
- 2
Šalotku nakrájame nadrobno a spolu s jednou vetvičkou čerstvého tymianu speníme na 2 PL olivového oleja.
- 3
Keď bude šalotka orestovaná, vyberieme tymian, pridáme ryžu s červenou repou a roztlačený cesnak, trochu orestujeme. Potom prilejeme biele víno, miešame, kým sa alkohol neodparí. Potom prilejeme len toľko vývaru, aby tekutina len mierne presahovala množstvo ryže. Pridáme soľ a biele korenie.
- 4
Počas varenia dolievame vývar podľa potreby, ryžu miešame a varíme, kým nebude al dente, teda polotvrdá, podobne, ako keď varíme talianske cestoviny.
- 5
Potom skontrolujeme konzistenciu rizota. Ak ryža vsala zvyšok oleja a vývaru, pridáme ešte trocha vývaru, parmezán, maslo, odstavíme a môžeme podávať.
Tiež cviklové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu