Cviklové rizoto
Cviklové rizoto

Talianske krémové rizoto s červenou repou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 13:00
Talianske krémové rizoto s červenou repou
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 kg
200 g
40 g
4 PL
2 vetvičky
6 dl
5 dl
1/2 ČL
 štipka
250 g
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Červenú repu očistíme a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Šalotku nakrájame nadrobno a spolu s jednou vetvičkou čerstvého tymianu speníme na 2 PL olivového oleja.

  3. 3

    Keď bude šalotka orestovaná, vyberieme tymian, pridáme ryžu s červenou repou a roztlačený cesnak, trochu orestujeme. Potom prilejeme biele víno, miešame, kým sa alkohol neodparí. Potom prilejeme len toľko vývaru, aby tekutina len mierne presahovala množstvo ryže. Pridáme soľ a biele korenie.

  4. 4

    Počas varenia dolievame vývar podľa potreby, ryžu miešame a varíme, kým nebude al dente, teda polotvrdá, podobne, ako keď varíme talianske cestoviny.

  5. 5

    Potom skontrolujeme konzistenciu rizota. Ak ryža vsala zvyšok oleja a vývaru, pridáme ešte trocha vývaru, parmezán, maslo, odstavíme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia