Ryža so zelerom a mangoldom fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 7. decembra 2024
Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept)
Foto: kucharka

Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
400 g (na risotto )
2 strúčiky
2 hrste (alebo špenát)
90 g
200 ml
1 l teplý




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji a hrudke masla opečieme očistený a na kocky nakrájaný zeler. Opekáme na slabom ohni asi 15 minút.

    Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ryžu, opekáme asi 1 minútu. Dobre premiešame, aby sa ryža obalila v tuku. Zalejeme vínom a jemne miešame.

    Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa víno vyparí, ryžu zalejeme teplým vývarom, posolíme a pokoreníme. Na ryžu dáme nakrájaný mangold (alebo špenát) a zakryjeme pokrievkou. Necháme sa slabom ohni variť asi 15 minút.

    Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Skúsime, či je ryža hotová, vareškou popicháme medzi mangold, dáme pár plátkov masla a postrúhaný parmezán. Vydržíme asi 2 minúty, necháme ryžu "oddýchnuť" … a môžeme podávať. Nezabudnite na pohár chladeného vínka.

    Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka
@farbuska (7.12.2024 12:23)

Ja tiež väčšinou zeler používam iba na vývar a do mixovaných polievok. Ale aj s kombináciou s krúpami je výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia