Kuracia polievka so zeleninou a ryžou fotorecept
Foto: ryzasos
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni. Kombinuje šťavnatosť kuracieho mäsa s Zobraziť celý popisKuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni. Kombinuje šťavnatosť kuracieho mäsa s jemnosťou sladkých zemiakov a intenzitou šafranu, čím vytvára neodolateľnú rovnováhu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept s ryžou SOS Classic.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór očistite a nakrájajte na tenké plátky. Tekvicu a sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredné kúsky, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie a krémová textúra.
- 2
Kuracie prsia nakrájajte na stredné kúsky a dochuťte soľou.
- 3
Vo veľkom hrnci zohrejte poriadnu dávku extra panenského olivového oleja. Pridajte nasekaný pór a pomaly restujte.
- 4
Pridajte tekvicu a sladké zemiaky a premiešajte, kým nezhnednú.
- 5
Pridajte kuracie kúsky a opečte. Keď zozlatne, pridajte drvené paradajky a premiešajte.
- 6
Varte, kým sa paradajky mierne nezredukujú a nevytvoria hustú a aromatickú zmes. Nalejte pol pohára bieleho vína a nechajte odpariť alkohol.
- 7
Zmes zalejte 1,5 litrom horúceho kuracieho vývaru a pridajte bobkové listy a štipku soli. Priveďte do varu a znížte teplotu na stredný ohrev, aby sa chute rovnomerne prepojili. Varte asi 10 minút, aby zelenina a kuracie mäso začali absorbovať nuansy vývaru.
- 8
Pridajte 100 g okrúhlej SOS ryže a jemne premiešajte. Zalejte vývarom a pridajte šafran. Varte na miernom ohni 15-18 minút.
- 9
5 minút pred koncom varenia pridajte hrášok. Keď je ryža uvarená, odstavte hrniec z ohňa a nechajte 5 minút odpočívať.
- 10
Polievku naservírujeme v hlbokých tanieroch a ozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate.
Tiež kuracia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu