Kuracia polievka
Kuracia polievka

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou fotorecept

ryzasos - fotkaRyža SOS, 6. decembra 2024. Komerčný recept.
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou (fotorecept)
Foto: ryzasos

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni. Kombinuje šťavnatosť kuracieho mäsa s Zobraziť celý popisKuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni. Kombinuje šťavnatosť kuracieho mäsa s jemnosťou sladkých zemiakov a intenzitou šafranu, čím vytvára neodolateľnú rovnováhu. Vyskúšajte tento jednoduchý recept s ryžou SOS Classic.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
200 g
3 ks (batat)
500 g
1,5 l
150 g lúpané drvené
200 ml
80 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Pór očistite a nakrájajte na tenké plátky. Tekvicu a sladké zemiaky ošúpte a nakrájajte na stredné kúsky, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie a krémová textúra.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájajte na stredné kúsky a dochuťte soľou.

    Kuracia polievka so zeleninou a ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo veľkom hrnci zohrejte poriadnu dávku extra panenského olivového oleja. Pridajte nasekaný pór a pomaly restujte.

  4. 4

    Pridajte tekvicu a sladké zemiaky a premiešajte, kým nezhnednú.

  5. 5

    Pridajte kuracie kúsky a opečte. Keď zozlatne, pridajte drvené paradajky a premiešajte.

  6. 6

    Varte, kým sa paradajky mierne nezredukujú a nevytvoria hustú a aromatickú zmes. Nalejte pol pohára bieleho vína a nechajte odpariť alkohol.

    Kuracia polievka so zeleninou a ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmes zalejte 1,5 litrom horúceho kuracieho vývaru a pridajte bobkové listy a štipku soli. Priveďte do varu a znížte teplotu na stredný ohrev, aby sa chute rovnomerne prepojili. Varte asi 10 minút, aby zelenina a kuracie mäso začali absorbovať nuansy vývaru.

  8. 8

    Pridajte 100 g okrúhlej SOS ryže a jemne premiešajte. Zalejte vývarom a pridajte šafran. Varte na miernom ohni 15-18 minút.

  9. 9

    5 minút pred koncom varenia pridajte hrášok. Keď je ryža uvarená, odstavte hrniec z ohňa a nechajte 5 minút odpočívať.

  10. 10

    Polievku naservírujeme v hlbokých tanieroch a ozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu