Tokáň z bravčového mäsa
Foto: Luwinka
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto verziu.
porcie
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks špicatá |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 menšie bal. |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
(alebo masť) |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej alebo masť. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Opražíme, pridáme mäso, korenie, taktiež sladkú papriku, osolíme a zakryjeme pokrievkou a dáme dusiť. Potom podlejeme vodou a necháme variť.
- 2
Pripravíme si čo ešte budeme potrebovať.
- 3
Keď je mäso mäkšie, prilejeme k nemu biele víno a podusíme do mäkka. Nakrájame rajčiny, červenú a zelenú papriku a pridáme paradajkový pretlak. Uhorky postrúhame a tiež pridáme k mäsu. Necháme znovu povariť. Na zahustenie si pripravíme v hrnčeku 2 polievkové lyžice polohrubej múky, ktorú rozmiešame s vodou a prilejeme ju k mäsu a ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.
- 4
Podávame s tarhoňou.
- 5
Ide sa jesť :-)
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu