Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Tokáň z bravčového mäsa

luwinka - fotkaluwinka, 8. augusta 2023
Tokáň z bravčového mäsa
Foto: Luwinka

Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto verziu.

4
porcie

Suroviny

500 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks špicatá
1 ks
2 ks
1 menšie bal.
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
100 ml
2 PL
podľa chuti
 (alebo masť)




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kúsky. Do hrnca dáme olej alebo masť. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Opražíme, pridáme mäso, korenie, taktiež sladkú papriku, osolíme a zakryjeme pokrievkou a dáme dusiť. Potom podlejeme vodou a necháme variť.

  2. 2

    Pripravíme si čo ešte budeme potrebovať.

    Tokáň z bravčového mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkšie, prilejeme k nemu biele víno a podusíme do mäkka. Nakrájame rajčiny, červenú a zelenú papriku a pridáme paradajkový pretlak. Uhorky postrúhame a tiež pridáme k mäsu. Necháme znovu povariť. Na zahustenie si pripravíme v hrnčeku 2 polievkové lyžice polohrubej múky, ktorú rozmiešame s vodou a prilejeme ju k mäsu a ešte chvíľu povaríme a máme hotovo.

  4. 4

    Podávame s tarhoňou.

    Tokáň z bravčového mäsa - obrázok 4
  5. 5

    Ide sa jesť :-)

    Tokáň z bravčového mäsa - obrázok 5

Diskusia k receptu

chemik
Chvilkové povaření moučné zátrepky nestačí odstranit moučnou chuť, takže bych použil vodu z nepromyté tarhoně, kterou k perkeltu stejně nepotřebujeme sypkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia