Pečená treska
Pečená treska

Treska pečená na rozmaríne fotorecept

zolik - fotkazolik, 22. júla 2024
Treska pečená na rozmaríne (fotorecept)
Foto: zolik

Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole. Rada pripravujem takéto jedlá v lete, keď je rôznosť zeleniny na prílohy Zobraziť celý popisĽahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole. Rada pripravujem takéto jedlá v lete, keď je rôznosť zeleniny na prílohy a teploty sa vyšplhajú k 30+. Neuvádzam množstvá, každý si upraví podľa počtu stolovníkov :)

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

 čerstvá
 čerstvý
 (alebo limetka)




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do zapekacej misky dáme rozmarín, rybu osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a posypeme čiernym korením (najlepšie čerstvo pomletým). Na vrch rozložíme kúsky masla, koliesko citróna a podlejeme bielym suchým vínom.

    Treska pečená na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. Následne odstránime alobal a dopečieme odokryté ďalších 5 minút. Upečenú rybu vyberieme z rúry a necháme 2 minútky postáť. Mám vyskúšané, že sa lepšie vyberá a nerozpadá sa.

    Treska pečená na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V dobe pečenia ryby máme dosť času pripraviť prílohy, šaláty a atď. Do 30 minút môžeme servírovať. Napríklad takto... Už len vyniesť taniere na terasu…

    Treska pečená na rozmaríne (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, lehký, rychlý, chutný a fotogenický. Treska i zeleninka mi chutnají, ozvláštnění rozmarýnem jako letní polibek. Mně by chutnalo, milá inspirace!
farbuska
Tvoj recept prišiel ako na zavolanie! V mrazničke mám tresku a akurát som rozmýšľala, čo s ňou urobím. Na balkóne mi rastie rozmarín, takže je rozhodnuté. Vďaka.
1x zolik
zolik
@farbuska (22.7.2024 22:38)
Milá Farbuska,:tak som sa potešila, že Ti je recept inšpiráciou a že máš balkónový rozmarín. Som Ti odfotila “hneď a zaraz” ten môj terasový. Je to moja veľká pýcha. Má 9 rokov. Je tak trochen bonzai, ale že sa drží v týchto alpských podmienkach je priam obdivuhodné.
janger
@zolik , s rozmarinom som este nerobila. Pekny a dobry recept.
Tiez mam rozmarin v zahradke, ale som si parkrat vsimla, ze jeden kocur tu z okolia sa vzdy pri nom zastavi a ho "ostrieka". Tak krasny rozmarin je odpisany....
Nedavno som robila tresku, ale ako tresku - salat, znovu podla vyborneho receptu od @kimlo. Tresku - salat tu nekupim. Ale ten problem mas aj ty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia