Treska pečená na rozmaríne fotorecept
Foto: zolik
Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole. Rada pripravujem takéto jedlá v lete, keď je rôznosť zeleniny na prílohy Zobraziť celý popisĽahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole. Rada pripravujem takéto jedlá v lete, keď je rôznosť zeleniny na prílohy a teploty sa vyšplhajú k 30+. Neuvádzam množstvá, každý si upraví podľa počtu stolovníkov :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do zapekacej misky dáme rozmarín, rybu osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a posypeme čiernym korením (najlepšie čerstvo pomletým). Na vrch rozložíme kúsky masla, koliesko citróna a podlejeme bielym suchým vínom.
-
2
Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. Následne odstránime alobal a dopečieme odokryté ďalších 5 minút. Upečenú rybu vyberieme z rúry a necháme 2 minútky postáť. Mám vyskúšané, že sa lepšie vyberá a nerozpadá sa.
-
3
V dobe pečenia ryby máme dosť času pripraviť prílohy, šaláty a atď. Do 30 minút môžeme servírovať. Napríklad takto... Už len vyniesť taniere na terasu…
Milá Farbuska,:tak som sa potešila, že Ti je recept inšpiráciou a že máš balkónový rozmarín. Som Ti odfotila “hneď a zaraz” ten môj terasový. Je to moja veľká pýcha. Má 9 rokov. Je tak trochen bonzai, ale že sa drží v týchto alpských podmienkach je priam obdivuhodné.
A fotku som od samej radosti zabudla pridať 😇
Je´j, veľmi pekne ďakujem! Príjemné prekvapenie hneď z rána. :)
Tiez mam rozmarin v zahradke, ale som si parkrat vsimla, ze jeden kocur tu z okolia sa vzdy pri nom zastavi a ho "ostrieka". Tak krasny rozmarin je odpisany....
Nedavno som robila tresku, ale ako tresku - salat, znovu podla vyborneho receptu od @kimlo. Tresku - salat tu nekupim. Ale ten problem mas aj ty.