Oškvarkové pagáče - klasika fotorecept
Foto: rimm
150 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame preosiatu múku so soľou. Soľ dáme podľa chuti. Urobíme kvások - len zo smotany a kvasníc.
-
2
Masť, kvások a víno zamiešame do múky. Miesime kým sa cesto neoddeľuje od misy. Je pružné a poddajné.
-
3
Cesto nenecháme kysnúť, ale hneď rozvaľkáme na cca 1 cm hrubé cesto a natrieme škvarkami. Cesto poprekladáme. Dáme na 30 minútdo chladničky a 3x prevaľkáme a prekladáme.
-
4
Následne vykrajujeme pagáče. Navrchu ich nakrojíme do mriežky a potrieme žĺtkom a posypeme rascou.
-
5
Pečieme cca 15 minút na 180 stupňov teplovzdušná rúra.
Než bych to zkoušel, byl bych vděčný za autorské zdůvodnění resp. posouzení rozdílu.