Foto: ryzasos
Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré dodajú farbu a živiny. Baklažán spolu s Zobraziť celý popisPonorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré dodajú farbu a živiny. Baklažán spolu s inou zeleninou, ako je cibuľa, paradajka a mrkva, obohacujú toto jedlo o širokú škálu vitamínov a antioxidantov. Navyše, začlenenie korenín, ako je oregano a rasca, mu dodáva jedinečný a aromatický nádych, ideálny pre tých, ktorí hľadajú lahodnú a zdravú variantu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkej panvici zohrejte lyžicu extra panenského olivového oleja na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a cibuľu nakrájanú na drobno, aby ste dosiahli jemnú a jednotnú štruktúru omáčky. Nechajte ich jemne restovať, aby uvoľnili všetku arómu.
- 2
Pridajte strúhanú mrkvu, dobre premiešajte, aby ste získali omáčku so sladkými odtieňmi, ktoré budú integrované do konečnej chuti ryže.
- 3
Pridajte baklažán nakrájaný na malé kocky a premiešajte, aby sa spojil s omáčkou, nechajte niekoľko minút povariť, aby mierne zmäkol a absorboval chuť cesnaku a cibule. Potom pridajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte.
- 4
Pridajte papriku a zmiešajte so zvyškom ingrediencií. Potom pridajte poriadnu dávku bieleho vína, aby ste získali nádych vyváženej kyslosti. Ochuťte rascou a čiernym korením a pár minút povarte, aby sa chute úplne prepojili a zvýraznila sa chuť paradajok a baklažánu.
- 5
Pridajte 300 g ryže SOS Classic a dobre premiešajte.
- 6
Potom pridajte 650 ml horúcej vody alebo zeleninového vývaru, aby sa chuť ešte viac zvýraznila. Premiešajte a priveďte do varu. Pridajte štipku soli a varte na miernom ohni 11-13 minút, kým sa ryža neuvarí a neabsorbuje väčšinu tekutiny.
- 7
Kým sa ryža varí, nakrájajte si niekoľko plátkov baklažánu, obaľte ich v pomletých ovsených vločkách, aby mali chrumkavý nádych, a opečte ich na panvici s trochou oleja do zlatista.
- 8
Táto chrumkavá textúra dodá konečnému jedlu kontrast. Vyprážané plátky si nechajte na ozdobenie na konci, čím získate vizuálnu príťažlivosť a extra textúru.
- 9
Keď je ryža hotová, nechajte ju pár minút odpočívať mimo tepla, aby sa chute ustálili a štruktúra stabilizovala. Na servírovanie položte opečené plátky baklažánu na ryžu, pridajte čerstvé cherry paradajky a štipku oregana, aby ste získali konečný nádych sviežosti a farby.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu