Recepty, kde je parmezán
Cézar šalát
Umytý natrhaný šalát premiešame spolu s dresingom a krutónmi, na panvici opečieme kúsky kuracích pŕs, ...
Cestoviny s pestom
Najprv dáme variť cestoviny podľa návodu. K pestu sa najlepšie hodia špagety. Ďalej pripravíme pesto:...
Palacinky zapekané so špenátom
Pripravíme palacinkové cesto, ale hustejšie než na sladké palacinky (hrubšie palacinky lepšie udržia plnku). Rozmrazený...
Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...
Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.
Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som...
Morčacia roláda s hubovou plnkou
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...
Zapekaný karfiol s cestovinami
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...
Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO
watch. taste. groove...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Zapekaný ružičkový kel
Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.
Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami
Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...
Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...
Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom
Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...
Mexická polievka
Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ,...
Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.
Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...
Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom
obvaríme...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Bravčová panenka v kelovom liste
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...
Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...
Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme,
očistíme a odkrojíme
tak, aby nám zostal
pekný valček, ktorý naplníme
olivami. Osolíme ho
a...
Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky
očistíme, zbavíme vlákien,
rozkrojíme na polovicu
a v mierne osolenej vode uvaríme
domäkka, ale...
Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej
misy vložíme žemle,
ktoré sme nakrájali na plátky
a opiekli na 30 g masla....
Cézar šalát
Umytý natrhaný šalát premiešame spolu s dresingom a krutónmi, na panvici opečieme kúsky kuracích pŕs, ...
Cestoviny s pestom
Najprv dáme variť cestoviny podľa návodu. K pestu sa najlepšie hodia špagety. Ďalej pripravíme pesto:...
Palacinky zapekané so špenátom
Pripravíme palacinkové cesto, ale hustejšie než na sladké palacinky (hrubšie palacinky lepšie udržia plnku). Rozmrazený...
Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...
Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.
Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som...
Morčacia roláda s hubovou plnkou
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...
Zapekaný karfiol s cestovinami
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...
Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Zapekaný ružičkový kel
Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.
Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami
Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...
Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...
Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom
Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...
Mexická polievka
Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ,...
Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.
Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...
Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Bravčová panenka v kelovom liste
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...
Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...
Lobster spaghetti
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...
Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...
Mliečna polievka s cibuľou
Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla....