Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...

prazdny

Mexická polievka

Polievky

Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ,...

prazdny

Mexický Sirloin steak

Hovädzie mäso

Steak grilujeme asi štyri minúty z každej strany.

prazdny

Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom

Šaláty

Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.

prazdny

Žihľavová polievka

Polievky

Najprv necháme zovrieť asi 1 l osolenej vody.

prazdny

Parmezánové kuracie prsia

Kuracie mäso

Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

prazdny

Ambruzský šalát

Šaláty

Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Bravčová panenka v kelovom liste

Bravčové mäso

Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

prazdny

Cestovinový šalát s hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

prazdny

Lobster spaghetti

Hlavné jedlá

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

prazdny

Ružová panenka v bylinkovom fáši

Bravčové mäso

Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

prazdny

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami

Bravčové mäso

Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

prazdny

Quattro formaggi tagliatelle

Cestoviny

Vopred si uvaríme tagliatele v osolenej vode.

prazdny

Mliečna polievka s cibuľou

Bezmäsité jedlá

Na dno do nahriatej polievkovej misy vložíme žemle, ktoré sme nakrájali na plátky a opiekli na 30 g masla....

prazdny

Hráškové rizoto so špargľou

Bezmäsité jedlá

V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme...

prazdny

Špagety s cuketou

Bezmäsité jedlá

Fotku k receptu pridala používateľka Varechy @michsamant , za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

prazdny

Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku

Bezmäsité jedlá

Strúhaný parmezán nanesieme na celú tefl ónovú panvicu a necháme ho pomaly rozpustiť.

prazdny

Grécky slaný koláč s baklažánom

Bezmäsité jedlá

Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

prazdny

Pašticada s haluškami

Hovädzie mäso

Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

prazdny

Farfalle s lososovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

prazdny

Špagety s lososom

Cestoviny

Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme...

prazdny

Pečené filé

Hlavné jedlá

Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

prazdny

Tagliatelle s lesnými hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom...

prazdny

Pečená cvikla s morčacím mäsom

Hlavné jedlá

Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Zapečené špagety cacciatore

Cestoviny

Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu...

prazdny

Špagety so zemiakmi

Cestoviny

2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

prazdny

Zeleninové fussili

Cestoviny

Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

prazdny

Lasagnové závitky

Bravčové mäso

V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

prazdny

Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...

prazdny

Rúrky v cibuľovej omáčke

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

prazdny

Kuracie gnocchi

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso...

prazdny

Tuniak s rukolou a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave