Špagety aglio e olio

Adrián Hermann
šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch, 4. júna 2010
Špagety aglio e olio
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
4 PL
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nasekaný cesnak a krátko na to čili papričku. Osolíme a mierne okoreníme, stiahneme z ohňa a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Uvarené špagety pridáme k oleju, premiešame a posypeme parmezánom. Do olejamôžeme pridať čerstvé bylinky alebo paradajky.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Tieto špagety sú síce veľmi jednoduchým, ale aj mimoriadne chutným jedlom. Kombinácia cesnaku a čili im dodá ,,šmrnc", ktorý ešte možno podčiarknuť trochou nastrúhaného čerstvého zázvoru.

Diskusia k receptu

sracz
Aj tak še da i tak še da! => motto Paľka Mikulíka_blahej pamäti. Ja však nadovšetko oceňujem ... ,,šmrnc", ktorý ešte možno podčiarknuť trochou nastrúhaného čerstvého zázvoru_Ďumbiera. Tak toto som ešte neskúsil, aj keď ďumbier používam často, dokonca aj do domácich údených klobás. Určite odskúšam! Ďakujem redakcii!
zdezda
Veľmi mám rada špagety s cesnakovo-paradajkovou omáčkou, ani syr k tomu už nemusím, no ale ešte oregano a trošku timianu :-)
vcelka
Toto je úplne super jedlo. Ale hnevá má jeho ovyklá reštauračná podoba. Vyjde do 50 centov porcia (to keby sme dali hojne bylín a drahšie cestoviny), ale v reštaurácii Vám ho ponúkajú minimálne ako jedno z menu-výberu; t.j. 2,7 - 3,5 Eura za porciu. Takže cestoviny aglio e olio považujem za výsostne domáce jedlo.
klaura
robievam si ich dosť často ... z mála ingrediencií veľa muziky ... :)))
koso1
Zazvor doda smrnc? to ako keby niekto povie, ze olivy dodaju smrnc bryndzovym haluskam... zazvor, cesnak a chilli je zakladom thaiskej kuchyne, tak neviem co to robi v rydzo talianskom recepte. Redakcia varechy by si mala odpustit taketo "vylepsenia" Adrian Hermann by ich urcite nepochvalil ;) Ale inak toto jedlo zboznujem
1x kuko95
honestka
nuz co a my ich zase vysmrncujeme pridanim prawns- Aj tak še da i tak še da!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia