Rímske špenátové lasagne
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 19. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme si špenátovú náplň. Mrazený špenát necháme trochu rozmraziť a potom ho krátko podusíme na olivovom oleji. Pridáme pretlačený cesnak, prípadne smotanu a dochutíme korením a soľou.
- 2
Tvarohovú náplň pripravíme tak, že rozšľaháme tvaroh, parmezán, vajce a smotanu. Keď nemáme tvaroh, môžeme použiť ricottu. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na vrstvu lasagní rozotrieme časť špenátovej náplne a prikryjeme ďalšou vrstvou lasagní. Takto pokračujeme, dokiaľ máme ingrediencie.
- 3
Vrchnou vrstvou by mal byť špenát. Podľa chuti túto vrstvu môžeme posypať strúhaným eidamom. Pre zjemnenie chuti pridáme navrch pár kúskov masla. Špenátové lasagne zapekáme asi 40 minút. Vhodnou prílohou je paradajkový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu