Pikantná, ale tiež voňavá dobrota

noelia - fotkanoelia, 5. decembra 2010

Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit uplne vsade, ale nemozem ich paradoxne jest cele. Zobraziť celý popisMam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit uplne vsade, ale nemozem ich paradoxne jest cele. Pred casom mi moja francuzska priatelka a susedka doniesla v misticke cosi, co malo krasnu jemnu konzistenciu, zelenkavu farbu a vonalo nadherne po olivach a cesnaku. A tak ak budete citat dalej, dozviete sa, ako jednoducho sa pripravi "olivovocesnakovosyrova" pomazanka.

10 minút
príprava

Suroviny

konzerva alebo cierne bez kôstky
polievkova lyzica
podla chuti
podla chuti
mala konzerva




Postup

  1. 1

    Do mixera podla vlastneho vyberu (staticky ci ponorny) dame balicek ci konzervu vykostkovanych oliv zelenych pripadne ciernych bez nalevu.

  2. 2

    Pridame polievkovu lyzicu kvalitneho olivoveho najlepsie za studena lisovaneho oleja, dva struciky cesnaku (alebo viac ci menej podla chuti ) a niekolko asi dvojcentimetrovych kuskov parmezanu, alebo ineho tvrdeho syra podla vlastnej chuti a uvazenia a nakoniec malu konzervu sardeliek (ancoviciek). Ak syr nepridate vobec, ziskate rovnako dobru, ale menej kaloricku a este zdravsiu variantu olivovej pomazanky.

  3. 3

    Vsetko rozmixujeme, mozeme pouzit aj ponorny mixer priamo v nadobe, z ktorej budeme natierku konzumovat.

  4. 4

    Vysledkom by mala byt hladka a krasne homogenna natierka, ktoru mozete konzumovat k pikantnym syrom, s hriankami, cerstvym chlebom, alebo po pridani maleho mnozstva vody ju mozete upravit na velmi specificku omacku k cestovinam alebo malo vyraznemu kuraciemu a telaciemu masu. Vyborne chuti s pecenymi zemiakmi.

Diskusia k receptu

marianne69
Lucka ja milujem olivy,urcite urobim, olivovu pomazanku som este nejedla,kupim si vzdy 0.7l oliv a cudujem sa, kde sa tak rychlo pominie,lebo okrem mna to v rodine nikto nema rad.No ja to zbasim:-)
lucylee
@noelia ďalší výborný nápad, ja si urobím, ale bez sardel, je to skvelá náhrada masla, margarínu, paštéty na pečivko
noelia
Velmi pekne dakujem, lucylee a Tvoje slova su balzamom na dusu, pretoze ma nesmierne tesi, ked je neico, co z mojich ust ci ruk niekomu inemu urobi potesenie. A este cosi: za nejaky cas sa chystame s rodinou vratit na Slovensko....aspon na cas......pretoze moji rodicia potrebuju opateru. A kotvu.....asi hodime v Ziline ci Rajeckych Tepliciach.......tak sa snad uvidime, ak budes chciet ! Kazdopadne dobru chut ! A dakujem.....
lucylee
@noelia jasne, veľmi rada a veľmi rada uvítam aj ďalšie tvoje recepty, nápady a rady, ako jedlo a príroda môžu ozdraviť dušu aj telo :)
honestka
@noelia : chcem sa podakovat za tvoje recepty. Tato pomazanka je pre mna nieco fantasticke, pretoze bezne si otvrotim krabicku ancoviciek iba tak... skoda, ze nepridavas viacej specialit-iste mas bohatu studnicu vedomosti, ktore prospeju zdraviu. == Zelam ti Pokojny Novy rok a vela splnenych priani. pozdravujem z tejto zasnezenej casti zeme.
noelia
Dakujem ! Stahovali sme sa a dlho som sa nedostala k Varechce......aj ked varim kazdy den. Budem sa snazit pridat dalsie recepty a vela energie pre ozdravenie tela i duse. A v tejto chvili vsetkym zelam, aby mali hlavu v nebi, nohy na zemi a srdce medzi ludmi...