Foto: amelie
Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú. Príprava je rýchla a nenáročná, dôraz sa dáva Zobraziť celý popisJednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú. Príprava je rýchla a nenáročná, dôraz sa dáva skôr na kvalitu surovín.
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky potrebné suroviny by mali mať izbovú teplotu, preto si ich nachystáme vopred.
-
2
Do misky rozdrobíme syr s modrou plesňou, pridáme nastrúhaný parmezán, rozmiešame a podľa potreby trochu rozriedime smotanou.
-
3
Lístkové cesto rozvaľkáme a natrieme pripravenou syrovou plnkou.
-
4
Cesto rovnomerne skrúcame z dvoch protiľahlých strán tak, aby sa obe časti stretli v prostriedku. Pritlačíme ich k sebe a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
5
Zdvojenú roládu pokrájame na asi 1 cm hrubé kúsky a poukladáme reznou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch môžeme zľahka potrieť vajíčkom, plnka tak pri pečení nevytečie.
-
6
Rúru predehrejeme na 180 stupňov a plech s pečivom do nej vložíme asi na 15 minút. Pri pečení sa riadime vlastnosťami rúry a palmičky vyberieme, keď na povrchu zozlatnú. Palmičky môžeme naplniť aj šunkovou či lososovou plnkou, prípadne nasladko nutelou. Maslo do plnky používame opatrne, keby ho bolo priveľa, vytieklo by a pečivo by nebolo chrumkavé.
Diskusia k receptu