Roquefortové palmičky fotorecept

amelie - fotkaamelie, 9. decembra 2010
Roquefortové palmičky (fotorecept)
Foto: amelie

Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú. Príprava je rýchla a nenáročná, dôraz sa dáva Zobraziť celý popisJednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú. Príprava je rýchla a nenáročná, dôraz sa dáva skôr na kvalitu surovín.

25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200  g
50 g
1-2 pl
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky potrebné suroviny by mali mať izbovú teplotu, preto si ich nachystáme vopred.

    Roquefortové palmičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky rozdrobíme syr s modrou plesňou, pridáme nastrúhaný parmezán, rozmiešame a podľa potreby trochu rozriedime smotanou.

    Roquefortové palmičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme a natrieme pripravenou syrovou plnkou.

    Roquefortové palmičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rovnomerne skrúcame z dvoch protiľahlých strán tak, aby sa obe časti stretli v prostriedku. Pritlačíme ich k sebe a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Roquefortové palmičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zdvojenú roládu pokrájame na asi 1 cm hrubé kúsky a poukladáme reznou stranou na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch môžeme zľahka potrieť vajíčkom, plnka tak pri pečení nevytečie.

    Roquefortové palmičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predehrejeme na 180 stupňov a plech s pečivom do nej vložíme asi na 15 minút. Pri pečení sa riadime vlastnosťami rúry a palmičky vyberieme, keď na povrchu zozlatnú. Palmičky môžeme naplniť aj šunkovou či lososovou plnkou, prípadne nasladko nutelou. Maslo do plnky používame opatrne, keby ho bolo priveľa, vytieklo by a pečivo by nebolo chrumkavé.

    Roquefortové palmičky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tothka
Lístkové cesto je môj kamarát, rada z neho pečiem a tento recept ma zaujal, určite vyskúšam.
evulines
Recept som si pridala, vyzerá to velmi dobre a tento syr mám velmi rada.
elenitsazante
palmiersky milujem :) vacsinou ich robim skoricove, ale tieto s modrym syrom vyzeraju uzasne. Super napad
dorisa
Veď toto pečivo može byt aj ako vianočné.
sovka62
Na hornom obrázku som palmičky nevidela, pochopila som až v postupe. No vidíš, ako si tie názvy každý národ prispôsobí, Francúzi ich nazvali palmičkami, ale kdeže u nás na Slovensku palmy, my sme ich volali prasacie ušká.
janadelfi
Jednoduché a isto chutné. Ukladám do KK. Tieto záležitosti so syrom a na slano môžem....
tinca
chutné, s lístkovým cestom sa dá čarovať:-)
gabikaw
vynikajúce, ja som hotovú surovú roládu dala schladiť aby sa mi lepšie krájala a vrch som posypala syrom, vynikajúce
halina
Amelie, vďaka aj za tento recept, idem ho robiť, bude to mňamka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia