Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 3. septembra 2010
Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
50 g
2 g
1 g
100 g
20 g
100 g
20 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji. Podávame s pečenými paradajkami.

  2. 2

    Bazalkové pesto: bazalku, parmezán, olivový olej a vlašské orechy spolu poriadne premiešame ponorným mixérom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Do bazalkového pesta sa v originálnom recepte pridávajú píniové oriešky. Existujú však rôzne varianty, ak nemáte bazalku, môžete si pesto pripraviť aj z petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

stefanm
...toto sa mi páčiiii....Len si musím ísť kúpiť váhu na ktorej odvážim jeden gram mletého čierneho korenia a dva gramy soli.
bozulka
@stefanm , nebuď labuť " lebo skôr labuťák/,viem,že si robíš srandičku.Ty nemáš digitálku?
vcelka
Taký malý priestor a už sa tu ukazuje, akí sú ľudia zvláštni a nevyspytateľní... :-) Keď sa napíše štipka, tak sa čudovci pýtajú. že koľko to je. A keď sa napíše presná gramáž, tak to zase niekomu príde smiešne... Ľudia, čo tak trochu nadhľadu???????????????
stefanm
...bozulka - samozrejme srandička!!!.....vcelka - pozrel som sa na tvoje recepty ako riešiš "presnú gramáž" a ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia