Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 16. júna 2010
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 16. júna 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, podlejeme trochou vývaru a pridáme šafranové vlákna namočené v troche teplej vody. Nakrájame obvarenú špargľu a pomaly podlievame vývarom, kým sa ryža neuvarí.
- 2
Pred koncom zašľaháme plátok masla, nastrúhaný parmezán a smotanu. Dochutíme a odstavíme. Krevety olúpeme, osolíme a opečieme s troškou citrónovej šťavy. Podávame ich posadené na rizote, dekorované kôprom a citrónom.
- 3
NÁŠ TIP: Pri príprave rizota je dôležitý aj výber vhodného druhu ryže. Nie je problém kúpiť ani špeciálnu ,,rizotovú" odrodu. Nezabúdajte tiež pravidelne prilievať tekutinu (vývar).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu