Šafranové rizoto so špargľou a krevetami

Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 16. júna 2010
Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

300 g
 podľa potreby
1 g
300 g
50 g
16 ks
100 g
40 g
80 g
100 g

Postup

  1. 1

    Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, podlejeme trochou vývaru a pridáme šafranové vlákna namočené v troche teplej vody. Nakrájame obvarenú špargľu a pomaly podlievame vývarom, kým sa ryža neuvarí.

  2. 2

    Pred koncom zašľaháme plátok masla, nastrúhaný parmezán a smotanu. Dochutíme a odstavíme. Krevety olúpeme, osolíme a opečieme s troškou citrónovej šťavy. Podávame ich posadené na rizote, dekorované kôprom a citrónom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Pri príprave rizota je dôležitý aj výber vhodného druhu ryže. Nie je problém kúpiť ani špeciálnu ,,rizotovú" odrodu. Nezabúdajte tiež pravidelne prilievať tekutinu (vývar).

Diskusia k receptu

gloria
ta spargla sa tiez vari s ryzou alebo sa iba ako priloha podava?
nemesis333
výborné jedlo..akurát som trošku zamenila špargľu za mrkvu :D a krevetky som dala kokteilové :)