Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Cestoviny so špenátom a parmezánom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým vo väčšej panvici zohrejeme olej, maslo, cesnak...

prazdny

Cestoviny so špenátom a ricottou

Cestoviny

Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...

prazdny

Cestoviny s mäsovou omáčkou

Bravčové mäso

Na tomto recepte si najradšej pochutia naši chlapi...

prazdny

Rizoto s dubákmi

Hlavné jedlá

Na panvici rozpustíme kúsok masla. Medzitým si dáme variť sušené hríby. Ryžu orestujeme na rozpálenom...

prazdny

Talianske rizoto

Kuracie mäso

Talianska kuchyňa zachutí každému labužníkovi.

prazdny

Cestoviny s tuniakom

Cestoviny

Trošku talianske, trošku slovenské, ale výsledok vynikajúci.

prazdny

Špenátové lasagne

Cestoviny

Ľahké a chutné jedlo, vhodné vtedy, keď máte "plné zuby" mäsa :-)

prazdny

Cézar šalát

Kuracie mäso

Umytý natrhaný šalát premiešame spolu s dresingom a krutónmi, na panvici opečieme kúsky kuracích pŕs, ...

prazdny

Cestoviny s pestom

Cestoviny

Najprv dáme variť cestoviny podľa návodu. K pestu sa najlepšie hodia špagety. Ďalej pripravíme pesto:...

prazdny

Palacinky zapekané so špenátom

Bezmäsité jedlá

Pripravíme palacinkové cesto, ale hustejšie než na sladké palacinky (hrubšie palacinky lepšie udržia plnku). Rozmrazený...

prazdny

Zapekaný baklažán

Bezmäsité jedlá

Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

prazdny

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom

Cestoviny

Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

prazdny

Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

prazdny

Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana

Hlavné jedlá

Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som...

prazdny

Morčacia roláda s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...

prazdny

Kuracie palacinky

Kuracie mäso

Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...

prazdny

Zapekaný karfiol s cestovinami

Cestoviny

S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...

prazdny

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré

Hovädzie mäso

Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

prazdny

Šafránové rizoto

Bezmäsité jedlá

Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...

prazdny

Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Farfalle s prosciuttom a čakankou

Bravčové mäso

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...

prazdny

Zapekaný ružičkový kel

Bezmäsité jedlá

Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.

prazdny

Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami

Cestoviny

Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...

prazdny

Bazalková ryža s hubami a artičokmi

Bezmäsité jedlá

Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

prazdny

Fazuľová polievka s rozmarínom a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Fazuľu opláchneme a namočíme ju na 3 hodiny do studenej vody. Potom ju scedíme. V...

prazdny

Mexická polievka

Polievky

Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ,...

prazdny

Mexický Sirloin steak

Hovädzie mäso

Steak grilujeme asi štyri minúty z každej strany.

prazdny

Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom

Šaláty

Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.

prazdny

Žihľavová polievka

Polievky

Najprv necháme zovrieť asi 1 l osolenej vody.

prazdny

Parmezánové kuracie prsia

Kuracie mäso

Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

prazdny

Ambruzský šalát

Šaláty

Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

prazdny

Balotínka z prepelice na špargľovom rizote

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Husacia pečeň so zelenou špargľou

Hlavné jedlá

Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

prazdny

Bravčová panenka v kelovom liste

Bravčové mäso

Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...