Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Pašticada s haluškami

Hovädzie mäso

Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

prazdny

Farfalle s lososovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

prazdny

Špagety s lososom

Cestoviny

Špagety dáme variť. Medzitým si do misky nastrúhame parmezán, zalejeme ho olivovým olejom, pridáme...

prazdny

Pečené filé

Hlavné jedlá

Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

prazdny

Tagliatelle s lesnými hubami

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Jarnú cibuľku, huby, sušené paradajky a cesnak orestujeme na olivovom...

prazdny

Pečená cvikla s morčacím mäsom

Hlavné jedlá

Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Zapečené špagety cacciatore

Cestoviny

Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu...

prazdny

Špagety so zemiakmi

Cestoviny

2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...

prazdny

Zeleninové fussili

Cestoviny

Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

prazdny

Lasagnové závitky

Bravčové mäso

V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

prazdny

Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...

prazdny

Rúrky v cibuľovej omáčke

Cestoviny

Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, ...

prazdny

Kuracie gnocchi

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso...

prazdny

Tuniak s rukolou a parmezánom

Bezmäsité jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Rizoto z hlivy ustricovej s grilovanou cuketou

Hlavné jedlá

Do panvice, prípadne do woku dáme rozpáliť olivový olej, pridáme nakrájanú cuketu na štvrtinky, ...

prazdny

Tuniakové taštičky so špenátom

Hlavné jedlá

Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

prazdny

Cestovinová omeleta

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

prazdny

Lososové cestoviny

Cestoviny

Najprv si dáme variť cestoviny.

prazdny

Tortiglioni s brokolicou a nivou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode.

prazdny

Vegetariánske špagety

Cestoviny

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme...

prazdny

Fettuccine ai funghi

Cestoviny

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

prazdny

Cestoviny v paradajkovej omáčke s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme cestoviny, ktoré uvaríme tak, aby boli dostatočne mäkké (nie rozvarené).

prazdny

Krevety po taliansky

Hlavné jedlá

Vymiešame vajce s mliekom, hladkou múkou a parmezánom. Na panvicu pridáme olivový olej, krevety postriekame citrónom a morskou soľou....

prazdny

Šalát rukola s parmskou tyčinkou

Bravčové mäso

Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...

prazdny

Brokolica so sardelovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...

prazdny

Šošovicový šalát s cestovinou

Bezmäsité jedlá

Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny...