Foto: alexdidi
Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže manipulovať so šporákom).
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Približne rovnaké malé zemiaky ošúpeme, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme asi 10 minút.
-
2
V druhom hrnci varíme 10 minút v slanej vode ružičky karfiolu.
-
3
Kým sa varí karfiol a zemiaky, ľahko si na masle opražíme pokrájanú cibuľu a cesnak a vyberieme ich dierovanou vareškou.
-
4
Na tanier dáme karfiol, zemiaky, dobre polejeme ochuteným maslom, bohato posypeme čerstvými bylinkami a pridáme hoblinky parmezánu. Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Kto má rád, môže si dať aj opraženú cibuľku a cesnak. Pridáme zeleninovú oblohu alebo šalátik.
Karfiol na tento spôsom zjem sama , dokonca keď varím slepačiu polievku , pred dovarením dám do polievky hlávku karfiolu , keď zmäkne , vyberiem aj s omastkom čo je v polievke , mňaáám. :-))
ja robievam aj rímsky - zapekaný s pretlakom, syrom a cesnakom...ale toto skúsim, nepoznám.