Timbálek z lesných húb s brusnicami
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 135 °C
na 135 °C
Postup
-
1
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu vychladnúť a zalejeme zmesou parmezánu, mlieka, smotany a vajec.
- 2
Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, nasekaným petržlenom, citrónovou kôrou a tymianom. Takto pripravenú zmes nalejeme do vymastených porcelánových formičiek.
- 3
Formičky dáme na plech s horúcou vodou a pečieme pri teplote 135°C asi 40 minút. Brusnice dáme do malého kastrólika s cukrom, citrónovou šťavou a necháme pomaly variť asi 15 minút.
- 4
Náš tip: V jednej šálke brusníc je 14 mg vitamínu C a 0,8 mg vitamínu E. Navyše brusnice obsahujú aj významné antioxidanty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu