Timbálek z lesných húb s brusnicami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Timbálek z lesných húb s brusnicami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 135 °C

Suroviny

200 g
1 PL
1 ks menšia
2 strúčiky
1/2 čl
3 PL
120 ml
100 ml
2 ks
140 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu vychladnúť a zalejeme zmesou parmezánu, mlieka, smotany a vajec.

  2. 2

    Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, nasekaným petržlenom, citrónovou kôrou a tymianom. Takto pripravenú zmes nalejeme do vymastených porcelánových formičiek.

  3. 3

    Formičky dáme na plech s horúcou vodou a pečieme pri teplote 135°C asi 40 minút. Brusnice dáme do malého kastrólika s cukrom, citrónovou šťavou a necháme pomaly variť asi 15 minút.

  4. 4

    Náš tip: V jednej šálke brusníc je 14 mg vitamínu C a 0,8 mg vitamínu E. Navyše brusnice obsahujú aj významné antioxidanty.

Diskusia k receptu

evanaaa
Parmezán je len nastrúhaný, alebo sa má v mlieku rozvariť? Asi sa to len spolu rozmieša.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia