Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino fotorecept

rastatouille - fotkarastatouille, 1. decembra 2010

Cestoviny s cesnakom, olivovým olejom a chilli. Azda najjednoduchší recept na cestoviny aký poznám. V recepte pripravujem domáce cestoviny, kto ich vyskúšal vie, že Zobraziť celý popisCestoviny s cesnakom, olivovým olejom a chilli. Azda najjednoduchší recept na cestoviny aký poznám. V recepte pripravujem domáce cestoviny, kto ich vyskúšal vie, že ani najlepšie a najdrahšie sušené cestoviny z obchodu sa im nevyrovnajú. Hlavne ak tie svoje pripravíte z čerstvých domácich vajíčok.

Suroviny

100 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks
4 PL
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku preosejeme múku. V strede vyhĺbime jamku a rozklepneme do nej vajce (ja som mal šťastie na vajce s dvoma žĺtkami). Vidličkou zmiešame bielok so žĺtkom.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčko a múku miešame vidličkou až nám postupne vznikne hmota ktorá sa začína podobať na cesto.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ruku si poprášime múkou a cesto miesime až kým sa neprestane lepiť.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 min.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým je cesto v chladničke pokrájame cesnak na tenké plátky.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chilli pokrájame na nadrobno.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po 30 minútach vyberieme cesto z chladničky a odstránime fóliu.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto opäť poprášime múkou.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rukou stlačíme cesto tak aby vytvorilo hrubú placku.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Strojček na cestoviny nastavíme na stupeň č. 1 a rozvaľkáme ním cesto.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto preložíme na polovicu a opäť rozvaľkáme na stupni číslo 1. Tento postup opakujeme viac krát. Opätovné skladanie dodá cestu pružnosť vďaka ktorej sa nám nebude neskôr lámať a trhať.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po chvíli nám vznikne krásne hladké a pružné cesto. Cesto pomúčime a rukou oprášime prebytočnú múku.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Strojček nastavíme na stupeň číslo dva a rozvaľkáme cesto. Postupne zvyšujeme stupne a vaľkáme cesto. Na mojom strojčeku mi najviac vyhovuje pokračovať až po stupeň číslo 6, nastavenie vášho strojčeka sa môže líšiť v závislosti od výrobcu a od vášho vkusu. Výsledné cesto by malo byť primerane tenké ale zároveň si musí zachovať svoju pružnosť.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Cesto nakrájame na cca 30 cm dlhé pásy. Na strojček pridáme nástavec na prípravu tagliatelle a postupne spracujeme všetko cesto. Hotové tagliatelle prikryjeme čistou utierkou.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na rozpálenú panvicu nalejeme olej, pridáme cesnak a po chvíli pridáme chilli.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Medzitým dáme tagliatelle do osolenej vriacej vody, opatrne premiešame a varíme 3-5 minút.

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Tagliatelle vyberieme z vody, pridáme do panvice a premiešame. Potom ich preložíme na tanier a posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť :)

    Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

evusik
že to vieš s fotoaparátom to je nad slnko jasnejšie.... že to vieš z varechou je jasné tiež.... takže super.... aj ja si robím domáce cestoviny, strojček mám trochu iný ale v podstate je to to isté, dôležité je že domáce cestoviny sú najlepšie a s takýmto strojkom aj tá robota ide rýchlo... výborný recept :-)
michsamant
Precitala som si recept a popozerala fotky miesto vecernicka a rano sa pozriem znova....je to parada!!
cistinka
ty musíš mať doma profesionálnu fotografku :-) krásna práca
dorisa
Krásne nafotené, naozaj, mám rada cestoviny na všetky sposoby, recepík si ukladám.
jatanika
jednoduchý a chutný recept.... a fotopostup super... podrobný a profesionálny... snáď si tu aj jediný čo fotí so zrkadlovkou, statívom a podobnými profi vecičkami...
sisok
vynikajuco nafotene :) jednoduche a rychle (teda okrem tych domacich cestovin, ale aj to jedneho dna pride :). Ja ale vyberam ten stred z cesnaku, nie je zdravy :)
rastatouille
Dakujem za pochvalu aj za gratulacie :-)
@cistinka - nemam, fotim jednou rukou ako ti co pri vareni musia pit pivo :-)) A ked potrebujem ruky obe, tak pomoze samospust :-)
@sisok - ja ten stred vyberam iba ked cesnak tepelne neupravujem, nie vsak kvoli skodlivosti (o tej som nic nepocul, rad sa priucim) ale kvoli chuti.
zirafninka1
Ako som ja toto mohla prehliadnut. To je tak krasne spracovany recept, dokonale fotky. A domace cestoviny - lahodka.
klaura
perfektné ... takto robím cestovny často, žiaľ iba kupované ... domáce určite vyskúšam ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia