Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 6. augusta 2010
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

150 g
2 ks
4 dl
100 g
80 g
200 g
140 g
1 dl
70 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

  2. 2

    Na masle orestujeme červenú cibuľu a mierne podusíme s hubami. Dochutíme soľou a korením, mierne podlejeme vínom a necháme redukovať .

  3. 3

    Zmes necháme vychladnúť a následne zľahka zmiešame s bryndzou a troškou parmezánu. Pridáme nasekanú pažítku. Touto zmesou natrieme palacinku a zrolujeme ju.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Palacinku môžeme zapiecť, ale najlepšie je podávať ju na studeno. Slané palacinky sú vhodným rýchlym pohostením aj pre nečakanú návštevu.

Diskusia k receptu

satin2
hubovú nátierku s bryndzou a tvarohom robievam,ale v palacinke som to ešte neodskúšal....vyskúšame....
slonik2
mam rada palacinky na vsetky sposoby zajtra vyskusam tento recept. potom vam oznamim vysledok ,ale uz sa tesim bude to zase nieco nove.
jac37
Palacinky robím veľmi často, ale len keď mám lacné jablčka. V tejto kombinácii som sa zatial nestreto, ale už so si rcp uložil a čoskoro asi po
nedeli urobím.
jac37
Robil som, ale chýbalo mi viac bryndze tak som nastavil taveným syrom a ďalej ešte dunajskou klbáskou.K uvedenej kombinácii odporúčam klbásku troška makšej konzistencie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia