Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom

Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
20 g
100 g
10 g
600 g
10 g
Miešaný listový šalát:
100 ml




Postup

  1. 1

    Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, nakrájame na hrubé plátky, osolíme a opečieme na panvici. Bazalkové pesto pripravíme rozmixovaním bazalky, píniových orieškov, cesnaku, parmezánu a olivového oleja.

  2. 2

    Rybu podávame posadenú na zemiakoch, ozdobíme šalátom, citrónom, bazalkovým pestom a bylinkovým maslom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Zubáč je asi najchutnejšia ryba slovenských vôd. Má jemné mäso a hodí sa na prípravu viacerých lahôdok. Pri ich príprave však nezabúdajte, že v jednoduchosti je krása.

Diskusia k receptu

tinca
Ukladám recept,lebo ja ryby môžem a na zubáča nemám, občas sa blysne v Tescu chladený.
enerrgizer
...zubáč je podľa mňa jedna z najlepších rýb....dobre, že som rybár, možno nejakého zase chytím...
vcelka
Chystám sa do Bardejova, určite sa v Bellevue zastavím. Napriek rečiam "smutneznámeho" p. Pospíšila máme na Slovensku kopec šikovných kuchárov - aj tam, kde by ich možno nikto nečakal... :-))
bozulka
@tinca aj ja by som chytala,veru zubáča som už nemala dávno možno aj vyše roka, hoci niekto tvrdí,že je suchý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia