Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, nakrájame na hrubé plátky, osolíme a opečieme na panvici. Bazalkové pesto pripravíme rozmixovaním bazalky, píniových orieškov, cesnaku, parmezánu a olivového oleja.
- 2
Rybu podávame posadenú na zemiakoch, ozdobíme šalátom, citrónom, bazalkovým pestom a bylinkovým maslom.
- 3
NÁŠ TIP: Zubáč je asi najchutnejšia ryba slovenských vôd. Má jemné mäso a hodí sa na prípravu viacerých lahôdok. Pri ich príprave však nezabúdajte, že v jednoduchosti je krása.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu