Šalát Ceasar
Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 12. júla 2010
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 12. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme žĺtka z vajec a vyšľaháme do hladka. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na grile.
- 2
Plátky slaniny opečieme do chrumkava. Na panvici na olivovom oleji opečieme väčšie kocky toastového chleba a pridáme roztlačený cesnak. Opečieme do zlata.
- 3
Natrhaný rímsky šalát zmiešame s dresingom, rozprestrieme na tanier. Kuracie prsia šikmo narežeme na plátky, uložíme na šalát, pridáme slaninu, zasypeme krutónmi a ozdobíme hoblinami parmezánu.
- 4
NÁŠ TIP: Pri príprave dresingu si môžete pomôcť tak, že všetky ingrediencie dáte do malého zaváracieho pohára. Uzatvorte ho viečkom a dobre potraste. Pohár vám nahradí šejker.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu