Recepty, kde je parmezán
Lasagne s čerstvým špenátom
Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...
Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...
Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...
Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...
Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.
Tagliatelle pomodoro
Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa...
Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...
Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...
Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...
Špagety aglio e olio
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nasekaný cesnak a krátko na to čili papričku....
Talianske cestoviny so zeleninou
Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....
Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...
Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....
Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...
Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...
Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...
Gnocchi aromatice
Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame...
Emkin slaný koláč quiche
Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal". A keďže výsledkom bol...
Polievka Minestrone
Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Môžete použiť akúkoľvek zeleninu, čo máte doma...
Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...
Halušky so špenátom a ricottou
V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto....
Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....
Cestoviny s paradajkami a baklažánmi
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na 2 lyžiciach horúceho oleja opražíme baklažán nakrájaný na kocky...
Šalát z grilovanej zeleniny s cesnakovým dresingom
Zeleninu pokrájame na väčšie kocky, postupne ugrilujeme a dávame do misy. Dochutíme rozmarínom, citrónovou...
Cestoviny s králičím ragú
Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané...
Hubové rizoto
Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby...
Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...
Penne s rukolou v olivovej omáčke
Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Medzitým si šalotku a cesnak nasekáme, osmažíme na...
Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...
Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...

Lasagne s čerstvým špenátom
Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...

Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...

Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...

Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Tagliatelle pomodoro
Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa...

Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...

Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...

Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...

Špagety aglio e olio
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nasekaný cesnak a krátko na to čili papričku....

Talianske cestoviny so zeleninou
Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....

Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...

Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....

Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme...

Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...

Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...

Gnocchi aromatice
Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame...

Emkin slaný koláč quiche
Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal". A keďže výsledkom bol...

Polievka Minestrone
Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky. Môžete použiť akúkoľvek zeleninu, čo máte doma...

Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

Halušky so špenátom a ricottou
V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto....

Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....

Cestoviny s paradajkami a baklažánmi
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na 2 lyžiciach horúceho oleja opražíme baklažán nakrájaný na kocky...

Šalát z grilovanej zeleniny s cesnakovým dresingom
Zeleninu pokrájame na väčšie kocky, postupne ugrilujeme a dávame do misy. Dochutíme rozmarínom, citrónovou...

Cestoviny s králičím ragú
Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané...

Hubové rizoto
Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby...

Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...

Penne s rukolou v olivovej omáčke
Penne uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Medzitým si šalotku a cesnak nasekáme, osmažíme na...

Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...

Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...