Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby. Je uvádzaná v surovom stave.
porcie
príprava
na 210 °C
Suroviny
| 1ks 5g |
|
| 80 g |
|
| 1 g |
|
| 12 g |
|
| 10 ml |
|
| 16 ml |
|
| 5g - strúčiky |
|
| 10 ml |
|
| 160 g |
|
| 2ks 40g |
|
| 2 g |
|
| 1ks 60g |
|
| 10 g |
|
| 1ks 8g |
|
| 4 g |
|
Postup
-
1
Pred každým ukladaním suroviny na tanier, prelejeme danú časť taniera..Ryžový papier namočíme do studenej vody.Položíme papier na dosku. V nádobe zmiešame teplú ryžu so zázvorom a potrieme ryžový papier. Vedľa seba ukladáme hrášok a zrolujeme. Dáme do formy alebo vytvarujeme, dekorujeme slamou z póru . Steak z klokana grilujeme na médium a pred koncom osolíme morskou soľou . Ukladáme na reďkvičku a dekorujeme chipsom z mrkvy.Varený zemiak nakrájame na väčšie kocky a grilujeme na masti zo slaninky. Na zemiak ukladáme parmezánovú hoblinu. Prajem Dobrú chuť.









Diskusia k receptu