Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom

michalmilec - fotkamichalmilec, 27. septembra 2010

Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby. Je uvádzaná v surovom stave.

4
porcie
20 minút
príprava
4 minút
na 210 °C

Suroviny

1ks 5g
80 g
1 g
12 g
10 ml
16 ml
5g  - strúčiky
10 ml
160 g
2ks 40g
2 g
1ks 60g
10 g
1ks 8g
4 g




Postup

  1. 1

    Pred každým ukladaním suroviny na tanier, prelejeme danú časť taniera..Ryžový papier namočíme do studenej vody.Položíme papier na dosku. V nádobe zmiešame teplú ryžu so zázvorom a potrieme ryžový papier. Vedľa seba ukladáme hrášok a zrolujeme. Dáme do formy alebo vytvarujeme, dekorujeme slamou z póru . Steak z klokana grilujeme na médium a pred koncom osolíme morskou soľou . Ukladáme na reďkvičku a dekorujeme chipsom z mrkvy.Varený zemiak nakrájame na väčšie kocky a grilujeme na masti zo slaninky. Na zemiak ukladáme parmezánovú hoblinu. Prajem Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evusik
tak na toto a môžem iba dívať a snívať, alebo sa nechať inšpirovať? predpokladám, že si profesionál..... je to krásne :-)
janaalizibolenova
predjedlo? take fajne, ze zazvorove rizoto a klokan, vsak ten klokan by si zasluzil byt aj hlavnym jedlom, ked uz padol za obet :-DDDD
michalmilec
Hahaaa . dakujem za komentare :)))no urcite by som sa ani ja nenajedol. Ale ked si date viac chodove menu tak sa napapkate :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia