Foto: dorisa
Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac,ako 10 rokov. Recepty boli zverejňované- v kurze varenia. Vyzerá náročný na prípravu, ale Zobraziť celý popisTieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac,ako 10 rokov. Recepty boli zverejňované- v kurze varenia. Vyzerá náročný na prípravu, ale podľa mňa nie je.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
podľa potreby |
|
2 ks, čerstvá |
|
1 ks, malý |
|
1 ks |
|
850 g |
|
60 g, (tuk) |
|
60 g |
|
500 ml |
|
250 ml |
|
150 g, strúhaný(eidam) |
|
,čierne ml. korenie podla potreby |
|
3 PL |
|
400 g, mleté(hovädzie) |
|
, oregano, muškat.korenie |
|
75 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na lasagne.
-
2
Očistíme a umyjeme mrkvu, zeler a olupeme cibuľu. Zeleninu a slaninu nadrobno nakrájame.
-
3
Rozohrejeme si maslo na výrobu bešamelovej omáčky, vmiešame hladkú múku a speníme. Zalejeme vývarom z bujonu, mliekom(možme aj smotanou). Povaríme, potom vmiešame do omačky polocvicu(75g) nastrúhaného syra. Dochutíme soľou, korením, a muškatovým korením.
-
4
Vo vriacej osolenej vode,kde sme pridali 1PL oleja, si uvaríme cestoviny- lasagne- podľa formy na pečenie( treba vyrátať, ja som mala 9ks). Cestoviny varíme 5 min., v osolenej vode. Potom ich vyberieme a poukladáme na celofán, alebo alobal.
-
5
Na panvici rozpálime zvyšný olivový olej a opečieme na ňom slaninku a cibuľu, Vyberieme na tanierik, Na vypeku opečieme mleté mäso, pridáme zeler, mrkvu, zavarané paradajky aj so šťavou. pridáme späť slaninku a cibuľku. Osolíme a okoreníme ml. čiernym korením a oreganom. Dohusta podusíme.
-
6
Do ohňovzdornej misy kladieme striedavo vrstvy cestovín, mletého mäsa so zeleninou, a bešamelovej omáčky. Končíme vrstvou cestovín a na ňu nalejeme ostatnú bešamelovú omáčku,ktorú posypeme zvyšnym nastrúhaným syrom (celkom tri vrstvy cestovín,končime bešamelom).
-
7
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút, dozlatova, na 220 stupňov.
nie je problem s naberanim,lebo vsiakne do cestoviny ;-)
Ja cestoviny na DALSIE zapekania nevarim, ale dam zovriet vodu, do nej nasypem cestoviny, vypnem sporak necham ich postat 20 minut a pouzivam dalej. Vzdy tak ostanu krasne al-dente, nikdy nie su prevarene.