Lasagne so syrom fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 1. decembra 2010
Lasagne so syrom (fotorecept)
Foto: dorisa

Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac,ako 10 rokov. Recepty boli zverejňované- v kurze varenia. Vyzerá náročný na prípravu, ale Zobraziť celý popisTieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac,ako 10 rokov. Recepty boli zverejňované- v kurze varenia. Vyzerá náročný na prípravu, ale podľa mňa nie je.

6
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

podľa potreby
2 ks, čerstvá
1 ks, malý
1 ks
850 g
60 g, (tuk)
60 g
500 ml
250 ml
150 g, strúhaný(eidam)
 ,čierne ml. korenie podla potreby
3 PL
400 g, mleté(hovädzie)
 , oregano, muškat.korenie
75 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na lasagne.

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme a umyjeme mrkvu, zeler a olupeme cibuľu. Zeleninu a slaninu nadrobno nakrájame.

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejeme si maslo na výrobu bešamelovej omáčky, vmiešame hladkú múku a speníme. Zalejeme vývarom z bujonu, mliekom(možme aj smotanou). Povaríme, potom vmiešame do omačky polocvicu(75g) nastrúhaného syra. Dochutíme soľou, korením, a muškatovým korením.

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vriacej osolenej vode,kde sme pridali 1PL oleja, si uvaríme cestoviny- lasagne- podľa formy na pečenie( treba vyrátať, ja som mala 9ks). Cestoviny varíme 5 min., v osolenej vode. Potom ich vyberieme a poukladáme na celofán, alebo alobal.

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozpálime zvyšný olivový olej a opečieme na ňom slaninku a cibuľu, Vyberieme na tanierik, Na vypeku opečieme mleté mäso, pridáme zeler, mrkvu, zavarané paradajky aj so šťavou. pridáme späť slaninku a cibuľku. Osolíme a okoreníme ml. čiernym korením a oreganom. Dohusta podusíme.

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do ohňovzdornej misy kladieme striedavo vrstvy cestovín, mletého mäsa so zeleninou, a bešamelovej omáčky. Končíme vrstvou cestovín a na ňu nalejeme ostatnú bešamelovú omáčku,ktorú posypeme zvyšnym nastrúhaným syrom (celkom tri vrstvy cestovín,končime bešamelom).

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút, dozlatova, na 220 stupňov.

    Lasagne so syrom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

klaura
Je to pár rokov, čo som prvýkrát robila lasagne ... nevydarili sa mi ... odvtedy mám pred nimi rešpekt ... :) Skúsim urobiť podľa tvojho receptu, je pekne názorne spracovaný ... mám na ne veľkú chuť ... :)
alexdidi
Vydarili sa Ti výborne, krásne...tiež ich mám rada,aj ich robievam podobne, ibaže z hovädzieho a na dno dávam najprv bešamel, vraj, aby sa neprichytili, ale vidím,že Tvoje sú krásne i tak...
alik011
lasagne si pravidelne kupujem v Lídli alebo V Bille sú výborné,ale tieto vyskúšam určite ....
danculka
Ty si neodolala,aby si to neurobila,máš ich pekné a iste aj dobre chutia,ukladám do KK.
dorisa
@danculka , nie, už som sa chystala dávnejšie ich urobiť aj kvoli vareche, ale hlavne kvoli mojej chuti na ne. A zdá sa mi, že s fotkami tu nie je recept, tak som navarila a pofotila. @klaura , tento recept je naozaj vyskúšaný, a ak sa bojíš,tak ich nenaberaj na tanier horúce, rozpadnú sa trocha. @alexididi , nepočula som o takom postupe, skús tento. @alik011 , urob si domáce, neobanuješ.@klaura , skús tento recept, mne sa vždy vydarili, všetkým ďakujem za komentáre.
helca103
dorisa,robievam podobné a tiež cestovinu povarím hoci moja kamarátka dáva take nepredvarené tvrdí že pri pečení v tej šťave sa dostatočne dovaria a naozaj vždy ich má mäkké. No ja si to tiež istím varením a presne ako píšeš si myslím že to nie je náročné tá chut stoji za to. A ešte jedna vec : velmi pekne nafotené :-)
dorisa
@helca103 , ďakujem za komentár, aj za pochvalu. Vieš, ked sa pláty cestovín trocha povaria, je lepšia manipulácia a snimi, ako so surovými, tvrdými. Ja som mala napríklad hned po upečení lasagne veľmi šťavnaté, zdali sa byť skoro až mastné,ale všetko sa to potom pekne vsiaklo do cestovín.
helca103
presne tak, ked sa predvaria nelámu sa a aj o nejaký milimeter su vätšie a ako píšeš vsiaknu lepšie do seba to štavnate a dobre..... robievam lazane tak raz za 2 mesiace lebo mi neskutočne chutia a vlastne všetko s cestovinami.
elisticka
@dorisa ja som to robila len raz ked si to vyziadal syn ale urobím zas podla teba mas ich pekne spracovane .-)))
babav
Vydareny recept!Robievam dost casto, z pomletych morcacich prs.Prostrednu vrstvu robim z na cibulke a cesnaku udusenych sampionov, s cerstvym spenatom .Cestovinu nemusim varit ,dostanem kupit vybornu predvarenu(Barilla).
tatranka
Pekný recept,dobre spracovaný a určite veľmi chutný.Robila som ich len dva krát.Urobila som si vlastné cesto.No neviem,či som urobila všetko ako má byť,pretože som ich nemala také vydarené ak ty.Ukladám do KK.
morenajea
@dorisa veľmi pekný recept, si šikula !!! robievam podobne, len si lasagne nepredváram. ver mi, vždy sú dovarené a každý si ich pochvaľuje. vyskúšaj to raz, ušetrí ti to prácu.
palokuchki
My mame lasagne velmi radi, dost casto ich robim. Nikdy ich nepredveram, ale ja davam na spodok tenku vrstvu omacky a tak aj koncim a na to nalejem besamel. @dorisa velmi pekny recept a narobila si mi chute.
lulu24
Lasagne som skúšala z polotovaru a nevarila som ich pred pečením a celkom sa vydarili.Nabudúce ich s radosťou skúsim podľa tohto receptíku.
dorisa
Ďakujem všetkým za uznanie a komentáre.
evanaaa
Ja som ich robila len raz, len tak, od oka ale tá chuť mi moc " nešla ", vtedy som ešte nevidela recept na ne, tak teraz už viem, lebo potom som ich videla v reláciách v TV ale aj tam sa bešamel dával naspodok, noe nie všade. A tiež - niekde ich predvárali, inde nie, .
dorisa
@evanaaa , neviem si potom predstaviť, ako sa naberaju porcie , keď je naspodu bešamel. Nikde som to nevidela, nečítala:)) Ale všetko može byť tak,ako píšeš. Ja robievam takto, vždy predvaram lasagne, nerobí mi to žiaden problém, a inak, vždy sú rovnakej chuti a konzistencie. Tak si lasagne urob, a napíš potom ,ako dopadli. Ďakujem za komentár.
babav
@dorisa , besamelom sa moze potriet spodok pekaca ,tenka vrstva,
nie je problem s naberanim,lebo vsiakne do cestoviny ;-)
agora
ešte som nikdy nerobila, musím vyskúšať, ukladám.
honestka
aj ja davan na spodok pekaca sauce, besamel vzdy iba do prostriedku. @Evana : ako pise babav, niektore cestoviny sa uz predavaju predvarene a potom staci len poliat ich omackou a su perfect. ine je lepsie predvarit, lebo ak nemas dostatok omacky konce zvyknu stvrdnut.
Ja cestoviny na DALSIE zapekania nevarim, ale dam zovriet vodu, do nej nasypem cestoviny, vypnem sporak necham ich postat 20 minut a pouzivam dalej. Vzdy tak ostanu krasne al-dente, nikdy nie su prevarene.
jarunka
Tiez ich robievam. Vacsinou z pomleteho morcacieho alebo telacieho masa. Mam radsej z varenych lasagne.
julica
Ja robim zo surovych lazani, lebo pri vareni sa strasne lepia a ak nahodou, polamane kusky v jedle vobec neprekazaju, aj tak sa kraja. Zaujimalo by ma vsak, ci ste niekto neskusal vyrobit si vlastne lazane, vlastnu cestovinu. Ci by sa nemohlo urobit cesto ako na rezance, len z muky z tvrdej psenice... :) ?
dorisa
@julica , určite sa daju urobiť aj doma, vlastné lasagne-plátky. Ale ja som nerobila nikdy v živote ani niťovky, ja sa spolieham na polotovary. Mne sa plátky nikdy neprilepia,treba dat dostatok vody,a premiešat pri varení.
marianna76
sa teším... vyzerajú parádne, ja sa bojím trochu ich robiť.... ale keď sa tu toľko o nich píše, skúsim aj ja
dorisa
@marianna76 , Marianka, neboj sa treba skúsiť, výsledok stojí zato. Zdá sa to náročné, ale si skvelá kuchárka:)
marianna76
Mám, super, chutili nám, paráda... Pláty som predtým vôbec nevarila. MŃam.
elef
vyborne,uz som robila dva krat,dnes idem zasa,deti sa ich nevedia dojest




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia