Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
3 PL
 (bobkový list, nové korenie, celý čierne korenie)




Postup

  1. 1

    Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh fólie a necháme cez noc odležať. Druhý deň panenku uvaríme v pare pri teplote 80°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Marinované huby: Lesné huby očistíme a uvaríme v osolenej octovej vode s divokým korením asi 5 minút. Precedíme a necháme okvapkať. Zmiešame s bylinkovým olejom.

  3. 3

    Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.

  4. 4

    Náš tip: Panenku pri podávaní posypeme morskou soľou a parmezánom nastrúhaným na hobliny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia