Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh fólie a necháme cez noc odležať. Druhý deň panenku uvaríme v pare pri teplote 80°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.
- 2
Marinované huby: Lesné huby očistíme a uvaríme v osolenej octovej vode s divokým korením asi 5 minút. Precedíme a necháme okvapkať. Zmiešame s bylinkovým olejom.
- 3
Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.
- 4
Náš tip: Panenku pri podávaní posypeme morskou soľou a parmezánom nastrúhaným na hobliny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu