Foto: alexdidi
Musaka sa robí na mnoho spôsobov. Základom je baklažán a mäso. Aj Varecha už nejaké obsahuje. Ja vám chcem predstaviť ten môj, ktorý sme Zobraziť celý popisMusaka sa robí na mnoho spôsobov. Základom je baklažán a mäso. Aj Varecha už nejaké obsahuje. Ja vám chcem predstaviť ten môj, ktorý sme si najviac obľúbili a to aj so zemiakmi a cuketou.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g, mleté |
|
1 ks, veľký |
|
2 ks, menšia |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
štipka |
|
100 g, alebo Grana Padano |
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán narežeme po dĺžke na tenké plátky, osolíme a necháme vypotiť. Potom ho opláchneme a osušíme. Cuketu nakrájame na tenké kolieska. Baklažán aj cuketu dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre asi 15 minút pri 190st C.
-
2
Na olivovom oleji podusíme do sklvita pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a mleté mäso. Osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút. Podľa potreby podlejeme vývarom alebo vodou. Potom pridáme par. pretlak a krájané paradajky z konzervy, ešte chvíľu podusíme.
-
3
Zemiaky porežeme na kolieska a predvaríme asi 5-8 minút.
-
4
Na masle opražíme múku, zalejeme mliekom, osolíme a pridáme muškátový oriešok. Chvíľu povaríme. Do bešamelu primiešame polovicu syra.
-
5
Zapekaciu misu vymastíme maslom a uložíme zemiaky. Osolíme, okoreníme.
-
6
Na zemiaky navrstvíme pripravené mäso.
-
7
.....a cuketu.
-
8
.....a baklažán.
-
9
Zalejeme bešamelom a posypeme zostávajúcim syrom. Zapekáme v rúre 30 minút pri 190st C.
Diskusia k receptu