Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 23. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
240 g |
|
1 ks , menšia |
|
120 g |
|
|
|
1,5 dl |
|
4 pl strúhaný |
|
hliva, kuriatka, sušené hríbiky |
|
na ozdobu |
|
na ozdobu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme tak dlho, až je ryža teplá. Pridáme biele víno, prípadne vývar. Ryžu varíme asi 15 až 20 minút.
- 2
Do hotovej ryže vmiešame olivový olej, studené maslo a nakoniec prisypeme parmezán a zakvapneme. Rizoto musí mať krémovú konzistenciu.
- 3
Syrová omáčka: Taleggio zbavíme oranžovej plesne a nakrájame na kúsky. Smotanu nalejeme do hrnca a pomaly varíme, kým zhustne. Pridáme syr, ktorý rozvaríme. Omáčku rozmixujeme do hladka.
- 4
Náš tip: Bylinkový olej: Do olivového oleja nasypeme bylinky, neolúpaný cesnak a šalotku rozkrojenú na polovicu a pomaly varíme asi 30 minút. Teplota by nemala presiahnuť 85 °C. Hotový olej precedíme a necháme vychladnúť. Do studeného oleja nasypeme na jemno nasekané bylinky a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu