Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept na Caesarov šalát, ale ani jeden z nich Zobraziť celý popisTak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept na Caesarov šalát, ale ani jeden z nich mi v pôvodnom znení nesedel. Pripravila som ho pre moju poslednú návštevu ... úspešne ... nenechajte sa však zmiasť, že je to šalát, je dosť sýty, najmä kvôli dressingu a slaninke :) a hodí sa skôr na obed ako na večeru.
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4-5 PL |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
|
|
Dressing: | |
225 ml |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 strúčik, roztlačený |
|
1/2 pohára,nastrúhaný |
|
1/4 KL |
|
1/8 KL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky suroviny na dressing a odložíme ho do chladničky na chvíľku postáť.
- 2
Pripravíme si krutóny. Žemle nakrájame na kocky, polejeme zmesou olivového oleja (4-5 PL), roztlačeného cesnaku, soli a trochu oregana. Opečieme v rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.
- 3
Slaninu nakrájanú na tenké plátky opečieme do chrumkava, veľmi pomaly na malom ohni, nie prudko, lebo sa iba pripáli a zároveň sa z nej nevypečie tuk – to mi trvá aj 20 minút.
- 4
Slaninu vyberieme z výpeku, v ktorom opečieme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili (netreba, ak je slanina veľmi slaná), okorenili a posypali s kari.
- 5
Umytý šalát nakrájame na slíže a tesne pred podávaním zmiešame s dressingom. Vyložíme na tanier, navrch dáme upečené kuracie prsia, slaninu a krutóny a posypeme nastrúhaným parmezánom.
- 6
Podávame s čerstvým pečivom (v obchodoch dostať také polohotové bagety, ktoré treba ešte dopiecť, tie sú k tomu mňam).
- 7
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
originalnej verzie ma dost daleko.Je iste chutny , ale sytostou
vystaci byt hlavnym jedlom.Ceasar salad ,je len salat, ktory sa servuje ako druhy chod po predjedle , pred hlavnym jedlom.
Dakujem za komentar k mojmu prvemu receptu :)))
ktoru pre jej bundu musim denne cesat,lebo by z nej ostala zauzlena chlpata gula;-)
t.z. noblesa-nenoblesa, i majster tesár sa utne :-) . Ančovičky by ma v tomto prípade len odradili. @Veronika1984 šalát mal úspech