Caesar šalát

veronika1984 - fotkaveronika1984, 29. októbra 2010

Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept na Caesarov šalát, ale ani jeden z nich Zobraziť celý popisTak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept na Caesarov šalát, ale ani jeden z nich mi v pôvodnom znení nesedel. Pripravila som ho pre moju poslednú návštevu ... úspešne ... nenechajte sa však zmiasť, že je to šalát, je dosť sýty, najmä kvôli dressingu a slaninke :) a hodí sa skôr na obed ako na večeru.

4-5
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks
500 g
4-5 PL
2 ks
Dressing:
225 ml
1 PL
1 KL
1 strúčik, roztlačený
1/2 pohára,nastrúhaný
1/4 KL
1/8 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny na dressing a odložíme ho do chladničky na chvíľku postáť.

  2. 2

    Pripravíme si krutóny. Žemle nakrájame na kocky, polejeme zmesou olivového oleja (4-5 PL), roztlačeného cesnaku, soli a trochu oregana. Opečieme v rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.

  3. 3

    Slaninu nakrájanú na tenké plátky opečieme do chrumkava, veľmi pomaly na malom ohni, nie prudko, lebo sa iba pripáli a zároveň sa z nej nevypečie tuk – to mi trvá aj 20 minút.

  4. 4

    Slaninu vyberieme z výpeku, v ktorom opečieme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili (netreba, ak je slanina veľmi slaná), okorenili a posypali s kari.

  5. 5

    Umytý šalát nakrájame na slíže a tesne pred podávaním zmiešame s dressingom. Vyložíme na tanier, navrch dáme upečené kuracie prsia, slaninu a krutóny a posypeme nastrúhaným parmezánom.

  6. 6

    Podávame s čerstvým pečivom (v obchodoch dostať také polohotové bagety, ktoré treba ešte dopiecť, tie sú k tomu mňam).

  7. 7

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

babav
Veronika, mala by si ho nazvat "moj ceasar salat",lebo od
originalnej verzie ma dost daleko.Je iste chutny , ale sytostou
vystaci byt hlavnym jedlom.Ceasar salad ,je len salat, ktory sa servuje ako druhy chod po predjedle , pred hlavnym jedlom.
veronika1984
Uznavam, ze nazov moze zavadzat, ze je to ten pravy Caesarov salat :P (mozno porozmyslam o premenovani :)) ale zas hned v uvode uvadzam, ze recept je skladacka podla mojich chuti :))) ... a mozno si ho s tymto nazvom viac ludi precita a inspiruje sa :)
Dakujem za komentar k mojmu prvemu receptu :)))
1x muskam
veronika1984
Inak mozem sa spytat... je to Tvoja cica, babav ? lebo je velmi krasna. Mam strasne rada macky, hoci pre alergiu ich osobne doma mat nemozem :(
babav
@veronika , je to nasa 14 rocna Fluffinka,rozmaznana macka ,
ktoru pre jej bundu musim denne cesat,lebo by z nej ostala zauzlena chlpata gula;-)
dunkelmi
Chýbaju mi v tom recepte ančovičky, ktoré tam robia nezamenitelnu chuť. Doteraz najlepší Caesar som jedol v Slovenskej bašte. Bol som aj v noblesnejších reštauráciach, nedá sa to porovnať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia