Foto: leily221
Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa veru dlho neohriali. Hneď som sa pustila do Zobraziť celý popisZ dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa veru dlho neohriali. Hneď som sa pustila do príprav jedného z mojich najobľúbenejších cestovinových receptov - tagliatelle pomodoro. Na tomto recepte je super, že je jednoduchý, rýchly, ľahký a výsledok je prudko jedlý. Odporúčam vyskúšať!
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetko, čo potrebuje na prípravu jedla potrebujeme. Tagliatelle (alebo akúkoľvek inú cestovinu) dáme variť do vriacej osolenej vody.
-
2
Paradajky umyjeme a narežeme do kríža, sparíme vo vriacej vode a ošúpeme.
-
3
Ošúpané paradajky nakrájame na kocky, cesnak nadrobno nasekáme a lístky bazalky natrháme (bazalka by sa nemala krájať).
-
4
Na olivovom oleji podusíme cesnak, pridáme nakrájané paradajky (spolu so zrniečkami a šťavou, ktorú pustili) a bazalku. Okoreníme, osolíme, ak sú paradajky málo sladké, môžeme ich mierne docukriť. Neprikryté asi 5 - 10 minút dusíme, aby sa paradajky mierne rozvarili a pustili viacej šťavy.
-
5
Cestoviny uvarené al dente zlejeme (nepreplachujeme!) a zamiešame priamo do omáčky. Pre podávaním posypeme strúhaným parmezánom a môžeme sa do nášho výtvoru pustiť. Dobrú chuť!
btw: cierne korenie, ktore jen cierne korenie a nic viac by som doporucil nahradi chilli paprickami. okrem "kultivovanejsej" stiplavosti dotanete do tela kapsicin resp. kapsaicin (googel)