Tagliatelle pomodoro fotorecept

leily221 - fotkaleily221, 4. augusta 2010
Tagliatelle pomodoro (fotorecept)
Foto: leily221

Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa veru dlho neohriali. Hneď som sa pustila do Zobraziť celý popisZ dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa veru dlho neohriali. Hneď som sa pustila do príprav jedného z mojich najobľúbenejších cestovinových receptov - tagliatelle pomodoro. Na tomto recepte je super, že je jednoduchý, rýchly, ľahký a výsledok je prudko jedlý. Odporúčam vyskúšať!

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
2 stonky
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetko, čo potrebuje na prípravu jedla potrebujeme. Tagliatelle (alebo akúkoľvek inú cestovinu) dáme variť do vriacej osolenej vody.

    Tagliatelle pomodoro (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky umyjeme a narežeme do kríža, sparíme vo vriacej vode a ošúpeme.

    Tagliatelle pomodoro (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ošúpané paradajky nakrájame na kocky, cesnak nadrobno nasekáme a lístky bazalky natrháme (bazalka by sa nemala krájať).

    Tagliatelle pomodoro (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na olivovom oleji podusíme cesnak, pridáme nakrájané paradajky (spolu so zrniečkami a šťavou, ktorú pustili) a bazalku. Okoreníme, osolíme, ak sú paradajky málo sladké, môžeme ich mierne docukriť. Neprikryté asi 5 - 10 minút dusíme, aby sa paradajky mierne rozvarili a pustili viacej šťavy.

    Tagliatelle pomodoro (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestoviny uvarené al dente zlejeme (nepreplachujeme!) a zamiešame priamo do omáčky. Pre podávaním posypeme strúhaným parmezánom a môžeme sa do nášho výtvoru pustiť. Dobrú chuť!

    Tagliatelle pomodoro (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kimlo
Presne tak to robím aj ja... recept priamo od talianov.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
aj ja. Už je tam. V KK
sjuz
výborné - ak sú dobré rajčiny, výsledok je mňam!
leily221
@Puntodadino paradajky som dala taká, aké nám narástli v záhrade...sú výborné a sladké. Myslím, že chuti jedla to neuškodilo :)
tinca
@leily plus je už to, že máš domáce rajčiny, jedlo vyzerá rýchle a veľmi dobré, netráp sa so slivkovými rajčinami, aké máme také dáme.
viera2410
...je to super, ja pridavam aj balzamikovy ocot ( tak 1-2 kavove lyzicky)
lucylee
včera som ich robila manželovi na večeru a dal si dve porcia..fantastické a jednoduché jedlo, tiež som tam pridala balzamikový ocot ako viera2410
bubak44
to nakrojenie paradajok pred sparenim je pre mna nove novhov, dik.
btw: cierne korenie, ktore jen cierne korenie a nic viac by som doporucil nahradi chilli paprickami. okrem "kultivovanejsej" stiplavosti dotanete do tela kapsicin resp. kapsaicin (googel)
tahc81
Super rececpt, dnes sme si to urobili na veceru, jedina skoda zimnych tesco paradajok, to uplne zabije chut...
cica2
ďalší skvelý receptík, vyskúšam!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia