Špičkové rizoto so zelenou špargľou

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Foto: Marek Velček
4
porcie

Suroviny

100 g
300 g
30 g
3 ks
1 dl
1 viazanička
30 g
1 dl
1 dl




Postup

  1. 1

    Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar a uvarenú ryžu, premiešame – spojíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Zamiešame našľahanú smotanu, aby bolo rizoto nadýchané, a na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Po uvarení špargľu prehrejeme na masle.

  3. 3

    Parmezán rozpustíme v malom množstve smotany, ktorú vyšľaháme ručným ponorným mixérom. Dozdobíme parmezánovou penou.

  4. 4

    Náš tip: Špargľu po uvarení rýchlo schladíme, aby si zachovala peknú zelenú farbu.

Diskusia k receptu

zabiatko66
My sme tiež mali dnes na obed rizoto. No bolo len s dubáčikami a kuriatkami. Ale toto vypadá mňam mňam.
alexdidi
Umelecké dielo od šéfkuchára aj od fotografa...platí aj pre ďalšie uverejnené recepty...prekrásne, škoda to zjesť, no na druhej strane o to viac musí chutiť po takom pohľade...
evusik
vizuál úplne úžasný, všetky štyri recepty - profesionáli sa nezaprú




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia