Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar a uvarenú ryžu, premiešame – spojíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 2
Zamiešame našľahanú smotanu, aby bolo rizoto nadýchané, a na záver pridáme nastrúhaný parmezán. Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode. Po uvarení špargľu prehrejeme na masle.
- 3
Parmezán rozpustíme v malom množstve smotany, ktorú vyšľaháme ručným ponorným mixérom. Dozdobíme parmezánovou penou.
- 4
Náš tip: Špargľu po uvarení rýchlo schladíme, aby si zachovala peknú zelenú farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu